ΕΛΛΑΔΑ

Νοσοκομείο Ναυπλίου: Ξυλοδαρμό δύο γιατρών καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Νοσοκομείο Ναυπλίου: Ξυλοδαρμό δύο γιατρών καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
ΙΝΤΙΜΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Περιστατικό ξυλοδαρμού δύο γιατρών στο Νοσοκομείο Ναυπλίου καταγγέλουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι με αφορμή το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για πολλοστή φορά.

Όπως αναφέρει το argolikeseidhseis.gr, σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 10 Αυγούστου, όταν ομάδα 40-50 Ρομά επιτέθηκαν σε δυο γιατρούς παθολόγους και τους χτύπησαν σοβαρά. Μάλιστα στον έναν του έσπασαν τα πλευρά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται παρόμοιο περιστατικό, με τους εργαζόμενους να αναφέρουν πως κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα και ότι θα πρέπει να ληφθούν επιτέλους άμεσα μέτρα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας καταδικάζει τα επεισόδια

Από την πλευρά του ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας καταδικάζει τα περιστατικά βίας στα νοσοκομεία και προτείνει την αυστηροποίηση του πλαισίου φύλαξης και ασφάλειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας καταδικάζει για ακόμα μια φορά τα επεισόδια βίας που γίνονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τόσο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όσο και την υγεία των ασθενών τους.
Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό ξυλοδαρμού που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 10 Αυγούστου στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου, καλούμε τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας και την πολιτεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν θέση ώστε να αποτραπούν στο μέλλον τέτοιου είδους περιστατικά.

Η βία στους χώρους παροχής υγειονομικής περίθαλψης είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί έντονα τα συστήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και αποτελεί ακραία πράξη ασέβειας προς τους λειτουργούς της υγείας. Η ασφάλεια στο χώρο εργασίας ενός δημοσίου νοσοκομείου ή άλλης δημόσιας δομής παροχής υπηρεσιών υγείας αποτελεί πρώτιστο καθήκον της πολιτείας. Οι ιατροί πρέπει κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους να νιώθουν προστατευμένοι και ασφαλείς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Σ. Αργολίδας έχει κατ’ επανάληψη προτείνει την αυστηροποίηση του πλαισίου φύλαξης και ασφάλειας στους χώρους των νοσοκομείων, καθώς και την αλλαγή του αδικήματος βίας που γίνεται ενάντια στο ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, ως ιδιώνυμο αδίκημα, ώστε να αποτραπούν οι επίδοξοι δράστες τέτοιας συμπεριφοράς.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας καθώς και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχουν καταθέσει προτάσεις στο Υπουργείο Υγείας για αλλαγή του νομοσχεδίου προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ