ΕΛΛΑΔΑ

Φαράγγι της Σαμαριάς: Ακρωτηριάστηκε ο τουρίστας που τραυματίστηκε από βράχο

Φαράγγι της Σαμαριάς: Ακρωτηριάστηκε ο τουρίστας που τραυματίστηκε από βράχο
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ακρωτηριάστηκε ο 45χρονος Ισπανός που τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση βράχων που ακολούθησε του σεισμού που σημειώθηκε νότια – νοτιοανατολικά της Παλαιοχώρας, νωρίτερα την Κυριακή. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο άνδρας υπέστη σοβαρότατα τραύματα στα κάτω άκρα και ακρωτηριάστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο άνδρας μεταφέρθηκε αργά το μεσημέρι με ελικόπτερο στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος», καθώς νωρίτερα είχε τραυματιστεί κατά την διάρκεια πεζοπορίας στο φαράγγι της Σαμαριάς, από πτώση βράχου, λόγω σεισμού.

Eικόνες από τη διάσωσή του

cretapost.gr
cretapost.gr

cretapost.gr

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ατύχημα συνέβη στη μέση περίπου της διαδρομής. Ο γιατρός από την Αγ. Ρούμελη βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του τραυματία. Η κατάσταση του μάλιστα κρίνεται κρίσιμη και αυτή την ώρα χειρουργείται.

Κλειστά τα φαράγγια στα Χανιά σήμερα λόγω του σεισμού

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα Κυριακή όλα τα φαράγγια της Περιφερειακής Ενότητας, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας από τη σεισμική δραστηριότητα το πρωί της Κυριακής στα νότια των Χανίων.

Ήδη το φαράγγι της Σαμαριάς παραμένει κλειστό από τις 11.00 το πρωί αμέσως μετά το ατύχημα που συνέβη εντός του φαραγγιού με τον τραυματισμό περιπατητή από πτώση βράχου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ