ΕΛΛΑΔΑ

Πόλη για τουρίστες η Αθήνα - Την εγκατέλειψαν για τα νησιά οι Αθηναίοι

Πόλη για τουρίστες η Αθήνα - Την εγκατέλειψαν για τα νησιά οι Αθηναίοι
Τουρίστες βγάζουν φωτογραφία τη Βουλή IN TIME / ΚΟΝΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε μία πόλη για τουρίστες και τουρίστριες φαίνεται να έχει μετατραπεί η Αθήνα στα μέσα του Αυγούστου, καθώς οι κάτοικοί της την έχουν εγκαταλείψει για νησιώτικους και πιο δροσερούς προορισμούς. 

Έτσι, λοιπόν, σε μια άδεια, από αγχωμένους εργαζόμενους, πόλη, οι ξένοι επισκέπτες της έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν με ησυχία τα αξιοθέατα, που αυτή έχει να προσφέρει.

Μάλιστα, να σημειωθεί πως, οι αφίξεις που δέχεται ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αθροίζονται σε εκατοντάδες καθημερινά, ενώ, ενδεικτικά, από τα ξημερώματα της Τρίτης (14/8) μέχρι και το μεσημέρι (15:00) της ίδιας ημέρας ήταν προγραμματισμένες πάνω από 100 πτήσεις από διεθνή αεροδρόμια (και συγκεκριμένα 119).

Φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου

Από την άλλη, η επιβατική κίνηση στα λιμάνια της Αττικής ενόψει Δεκαπενταύγουστου, καθώς δεκάδες χιλιάδες επιβάτες αναχώρησαν για νησιωτικούς προορισμούς.

Να σημειωθεί πως, οι κυκλαδίτικοι νησιωτικοί προορισμοί εμφανίζουν αυξημένη πληρότητα.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, Δευτέρα (14/8) 35 αναχωρήσεις πλοίων για τον Αργοσαρωνικό, 23 για σειρά άλλων νησιωτικών προορισμών, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας θα αναχωρήσουν 13 πλοία και 9 από το Λαύριο.

Την Κυριακή (13/8) η κίνηση ήταν αυξημένη από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς πραγματοποιήθηκαν 23 απόπλοι πλοίων ενώ 32.441 επιβάτες αναχώρησαν για κάποιο νησί του Αιγαίου.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 45 απόπλοι πλοίων με 8.631 επιβάτες, από το λιμάνι της Ραφήνας 15 αναχωρήσεις πλοίων με 8.024 επιβάτες και από το λιμάνι του Λαυρίου 7 με 2.415 επιβάτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ