ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Ελευσίνας αποκτά ένα ιστορικό και εμβληματικό εργοστάσιο

Ο Δήμος Ελευσίνας αποκτά ένα ιστορικό και εμβληματικό εργοστάσιο
ΑΠΕ/ΜΠΕ

'Αλλο ένα κτήριο ιστορικής σημασίας για την πόλη, θα αποκτηθεί από τον Δήμο Ελευσίνας

Πρόκειται για το παλιό εργοστάσιο του Κρόνου, ένα υψηλής αρχιτεκτονικής κτήριο, το οποίο χρήζει και άμεσης αποκατάστασης, προκειμένου, όχι μόνο να παραμείνει αλώβητο, αλλά και λειτουργικό.

Το κτήριο θα αγοραστεί με επιχορήγηση 4.500.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης των Δήμων, όπου έχει απευθυνθεί γενικότερα η δημοτική Αρχή, προκειμένου να προβεί σε αγορές ακινήτων και σε έργα ζωτικής σημασίας για την Ελευσίνα και τη Μαγούλα.

Με το παραπάνω ποσό πρόκειται να δημιουργηθεί κι ένα νέο γήπεδο, τύπου «μπαλόνι» στην Ελευσίνα, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των αθλητικών συλλόγων και σωματείων. Ένα τέτοιου τύπου γήπεδο πρόκειται να γίνει και στην περιοχή της Μαγούλας, μέσω της Περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνεται πως μέσω προηγούμενης επιχορήγησης ύψους 20.000.000 ευρώ, αγοράστηκαν από τον δήμο ακίνητα, όπως η Διέλευση, η οικία Μορφοπούλου, το πρώην κτήριο του ΙΚΑ, το ΙΡΙΣ, το Σίνε-Ελευσίς, χώροι για δημιουργία στάθμευσης, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί και η αγορά της Όασης. Παράλληλα, μέσω του ίδιου ποσού, προχωρά η ανάπλαση του πάρκου της Μαγούλας, καθώς και η ανάπλαση που αφορά στο τετράγωνο Ωκεανίδων-Ιερά Οδός-Παγκάλου-Κανελλοπούλου.

«Η εκ νέου επιχορήγηση του δήμου μας από το υπουργείο Εσωτερικών, που φτάνει πλέον τα 24.500.000 ευρώ, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως μόνο όταν υπάρχει σχέδιο και προγραμματισμός, υπάρχουν και τα σωστά αποτελέσματα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου και συνέχισε:

«Μέσα από αυτό το ποσό, που αξίζει να υπενθυμίσω πως είναι το μεγαλύτερο με το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί ποτέ ο δήμος μας, προχωρήσαμε και προχωράμε σε εμβληματικές αγορές ακινήτων και αναπλάσεις, μια σπουδαία δηλαδή κληρονομιά για την Ελευσίνα, τη Μαγούλα και τους ανθρώπους τους. Και το σημαντικότερο όλων είναι ότι δεν έχουμε δαπανήσει ούτε ένα ευρώ από τον δημοτικό προϋπολογισμό. Η αγορά του Κρόνου είναι μια ιστορική στιγμή για την Ελευσίνα κι ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα των ανθρώπων της πόλης μας. Ταυτόχρονα, θα φτιάξουμε κι ένα από τα πλέον σύγχρονα γήπεδα, τύπου "μπαλόνι'', το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των αθλητικών μας συλλόγων».

Και ο κ. Οικονόμου κατέληξε: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, για την ανταπόκριση στο αίτημά μας για επιπλέον χρηματοδότηση του δήμου μας. Φυσικά, να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο Θανάση Μαυρογιάννη και τους συνεργάτες μου στην Τεχνική Υπηρεσία, για την προσπάθειά τους στη διαμόρφωση και προώθηση του αιτήματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ