ΕΛΛΑΔΑ

Φαράγγι Σαμαριάς: «Είχε χάσει πολύ αίμα» λέει η γιατρός για τον τουρίστα που ακρωτηριάστηκε

Φαράγγι Σαμαριάς: «Είχε χάσει πολύ αίμα» λέει η γιατρός για τον τουρίστα που ακρωτηριάστηκε
INTIME / Αρχείου

«Όταν τον είδα είχε χάσει πολύ αίμα. Δεν ήταν εγκλωβισμένος αλλά το πόδι του ήταν ένα ενάμιση μέτρο μακριά», είπε η γιατρός Δανάη Δημητριάδη, που εντόπισε πρώτη τον Ισπανό τουρίστα στο Φαράγγι της Σαμαριάς μετά το σεισμό που σημειώθηκε την Κυριακή (13/8).

Ο άτυχος 45χρονος εξακολουθεί να βρίσκεται διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ στου Νοσοκομείου Χανίων ο οποίος ακρωτηριάστηκε στο πόδι, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, μετά το σεισμό που σημειώθηκε πριν από τέσσερις ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος τραυματίστηκε την ώρα που διέσχιζε το φαράγγι ενώ για τη διάσωσή του στήθηκε μεγάλη επιχείρηση. Μάλιστα, στη μεταφορά του συνέδραμε και ελικόπτερο προκειμένου να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Χανίων.

«Είχε χάσει αρκετό αίμα»

«Εκείνη την ώρα ήταν ένας βαριά τραυματισμένος άνθρωπος. Το μυαλό μου έχει εκπαιδευτεί να λειτουργεί έτσι ώστε να βοηθήσει, να δώσεις λίγο χρόνο (στον ασθενή), μια παράταση ζωής. Δεν ήταν εγκλωβισμένος, είχε χάσει το μέλος του. Από ότι φαίνεται, ο βράχος έπεσε και έκοψε το πόδι του... είχε χάσει αρκετό αίμα. Όταν βρήκα τον ασθενή το πόδι του ήταν ένα ενάμιση μέτρο μακριά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ