ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη - Στις αυλές των πρώτων σπιτιών οι φλόγες

Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη - Στις αυλές των πρώτων σπιτιών οι φλόγες
Πυκνός καπνός στην Αλεξανδρούπολη Ελληνική Αστυνομία

Στις αυλές των πρώτων σπιτιών έχουν φτάσει οι φλόγες της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη, όπως επιβεβαίωσε στο CNN Greece, o δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης.

Μέχρι στιγμής έχει δοθεί εντολή εκκένωσης οκτώ περιοχών:

  • Λουτρό
  • Αγνάντια
  • Αριστηνό
  • Δωρικό
  • Νίψα
  • Πεύκα
  • Αετοχώρι
  • Άνθεια

Μήνυμα του 112 εστάλη και στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Οι κατοίκοι των περιοχών που έχουν εκκενωθεί οργανωμένα θα μεταφερθούν στο πολυκοινωνικο της Αλεξανδρούπολης όπου θα τους υποδεχθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και ο Ερυθρός Σταυρός.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης, περιέγραψε στο CNN Greece με μια μόνο λέξη την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή: «Καιγόμαστε».

Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης

Οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Σοβαρό πρόβλημα δημιουργούν και οι πυκνοί καπνοί, οι οποίοι καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση. Ειδικότερα, οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων έχουν έρθει σε επαφή με το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, καθώς ο πυκνός καπνός μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ορατότητα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στην Εγνατία Οδό Κήπων - Αλεξανδρούπολης.

Η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας αφορά το τμήμα από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών - Αλεξανδρούπολης, ενώ οι οδηγοί και οι πολίτες παρακαλούνται -για την ασφάλειά τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

«Αν γλιτώσει το σπίτι μου θα γλιτώσω και εγώ»

«Πού να πάω; Εδώ θα μείνω με το σπίτι μου. Αν γλιτώσει το σπίτι μου θα γλιτώσω και εγώ», δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ