ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικό βίντεο από τη μάχη των αστυνομικών της ΔΙΑΣ να σώσουν τον κόσμο από τη φωτιά στη Χασιά

Συγκλονιστικό βίντεο από τη μάχη των αστυνομικών της ΔΙΑΣ να σώσουν τον κόσμο από τη φωτιά στη Χασιά
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / Eurokinissi

Εικόνες που κόβουν την ανάσα και αποτυπώνουν τις δραματικές ώρες με τους αστυνομικούς στην περιοχή της Χασιάς όταν οι φλόγες μπήκαν απειλητικά στον οικισμό. Και οι κάτοικοι έτρεχαν να σωθούν.

Στο βίντεο ντοκουμέντο έχουν καταγραφεί οι ηρωικές κινήσεις των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής που μέσα στην πύρινη κόλαση προσπαθούσαν με κίνδυνο της ζωής τους να απομακρύνουν όσο γίνεται πιο γρήγορα τους κατοίκους από το σημείο που είχε πια μπει η φωτιά.

Στην περιοχή έχει δοθεί εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων να σπεύσουν όλες οι μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή και οι ομάδες ΔΙΑΣ της τρίτης αλλαγής φτάνουν από τις πρώτες. Οι σειρήνες ουρλιάζουν και από τον ασύρματο ακούγονται οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ 514 – 1 να διαβιβάζουν στο κέντρο για τα άτομα που απομακρύνουν. Στο βίντεο φαίνεται πώς σταματούν τα διερχόμενα αυτοκίνητα και βάζουν μέσα έναν ηλικιωμένο με κινητικά προβλήματα ο οποίος μάλιστα ρωτά να μάθει αν οι αστυνομικοί έχουν σώσει και τη γυναίκα του και τελικά απομακρύνεται από το σημείο, όταν οι αστυνομικοί ότι και η σύζυγος του είναι καλά. Οι φλόγες πλησιάζουν με κίνδυνο να εγκλωβίσουν τους αστυνομικούς οι οποίοι τελικά αποχωρούν τελευταίοι από το συγκεκριμένο σημείο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ