ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέοι οι τρεις «σερίφηδες» στον Έβρο

Προφυλακιστέοι οι τρεις «σερίφηδες» στον Έβρο
Screen grab / ΥouTube

Την προφυλάκιση των τριών αυτόκλητων «σερίφηδων» - ενός 45χρονου Αλβανού και δύο Ελλήνων - που συνελήφθησαν πριν από μερικές ημέρες στον Εβρο, για το περιστατικό «σύλληψης» των 13 μεταναστών σε τρέιλερ, αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημελλειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Την προηγούμενη εβδομάδα μετά την απολογία τους, είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ Ανακρίτριας που ζητούσε την προφυλάκιση και της Εισαγγελέως που είχε αντίθετη άποψη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του evros-news.gr.

Έτσι βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και σήμερα (01/09) το τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο που συνεδρίασε από το πρωί, αποφάσισε οι τρεις άνδρες να οδηγηθούν στην φυλακή.

Μάλιστα, ο 45χρονος που ανέβασε και το σχετικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορείται και για οπλοφορία, οπλοχρησία, αλλά και για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Οι άλλες κατηγορίες είναι: διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον ιδιοκτήτη του οχήματος βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους έχουν αφεθεί οι 13 μετανάστες για την κατηγορία της απόπειρας εμπρησμού που τους είχε αποδοθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ