ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Βίντεο από τη δραματική διάσωση ατόμου στο Κιλελέρ

Κακοκαιρία Daniel: Βίντεο από τη δραματική διάσωση ατόμου στο Κιλελέρ
ΕΡΤ

Τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να απεγκλωβίσουν από τα λασπόνερα έναν άνθρωπο που κινδύνευε να πνιγεί κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ που βρέθηκε στο σημείο την ώρα της επιχείρησης διάσωσης.

Το περιστατικό με την ευτυχή κατάληξη συνέβη στον κάμπο του Κιλελέρ στη Θεσσαλία, που έχει καλυφθεί από νερά εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel που συνεχίζει στην περιοχή το καταστροφικό της πέρασμα.

Πυροσβέστες επιβιβασμένοι πάνω σε τρακτέρ προσέγγισαν ένα χωράφι όπου ένας άνθρωπος είχε σχεδόν σκεπαστεί από τα νερά που είχαν καλύψει μια τεράστια έκταση.

Ο πυροσβέστης προσέγγισε τον άνδρα, του φόρεσε σωσίβιο και κράνος και με τη βοήθεια συρματόσχοινου τον τράβηξαν σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, ανάλογη επιχείρηση της Πυροσβεστικής συνέβη στην ίδια περιοχή λίγη ώρα νωρίτερα. Εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel και της τεράστιας ποσότητας νερού η περιοχή αυτή θυμίζει μια απέραντη λιμνοθάλασσα.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει λάβει συνολικά 1.196 κλήσεις από χθες το πρωί μέχρι σήμερα στις 6 το πρωί κατά την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων σε περιοχές της χώρας. Οι κλήσεις αφορούν κυρίως αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ