ΕΛΛΑΔΑ

Οδοιπορικό CNN Greece: Ξημέρωσε νέα καταστροφή – Δραματικές εικόνες σε Βόλο και Αλυκές

Οδοιπορικό CNN Greece: Ξημέρωσε νέα καταστροφή – Δραματικές εικόνες σε Βόλο και Αλυκές
Νέες καταστροφές στο οδικό δίκτυο - Δρόμος κατέρρευσε στις Αλυκές Νίκος Ραζής / CNN Greece

Εικόνες Αποκάλυψης -για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα- στο Βόλο και τις γύρω περιοχές, με την κάμερα του CNN Greece να καταγράφει τις καταστροφές αλλά και την απόγνωση των κατοίκων που βλέπουν ό,τι είχε απομείνει από τις περιουσίες τους να βυθίζεται και πάλι στα λασπόνερα.

Δραματικές είναι οι εικόνες στην είσοδο της πόλης του Βόλου, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και πολλά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί.

Τόνοι λάσπης που έχουν συγκεντρωθεί στη Νεάπολη και άλλες περιοχές, εμποδίζοντας οποιαδήποτε πρόσβαση στην πόλη για όσους κινούνται με συμβατικά οχήματα.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στις Αλυκές Βόλου, λίγα χιλιόμετρα πριν από την είσοδο της θεσσαλικής πόλης και αμέσως μετά από την επίσης πολύπαθη Νέα Αγχίαλο.

Οι ορμητικοί χείμαρροι που σχηματίστηκαν από την κακοκαιρία Elias παρέσυραν και πάλι ό,τι βρήκαν στο διάβα τους, με παιδικά παιχνίδια, ομπρέλες, καρέκλες και τραπέζια να καταλήγουν στη θάλασσα.

Τραπέζια, παιδικά παιχνίδια, ομπρέλες και καρέκλες κατέληξαν στη θάλασσα στις Αλυκές / CNN Greece

Την ίδια ώρα, πλημμύρισαν σπίτια ενώ οι καταστηματάρχες της περιοχής βρίσκονται για ακόμη μια φορά αντιμέτωποι με καταστροφές στις επιχειρήσεις τους.

Ζημιές υπέστη, επίσης, και το ήδη ταλαιπωρημένο οδικό δίκτυο της περιοχής, με δρόμους στις Αλυκές να υποχωρούν.

Ποτάμια οι δρόμοι και στο κέντρο του Βόλου

Δραματικές ώρες βιώνει και η πόλη του Βόλου, καθώς οι έντονη βροχή «εξαφάνισε» δρόμους και κάλυψε με λάσπη και φερτά υλικά εκατοντάδες αυτοκίνητα.

Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης (28/9) οι κάτοικοι έλαβαν νέο μήνυμα του 112 με το οποίο υπενθυμίζει ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας παραμένει σε ισχύ.

Υπερχείλισαν οι ξεροπόταμοι Κραυσίδωνας και Ξηριάς που περνούν μέσα από την πόλη και το νερό ξεπέρασε σε αρκετές περιοχές τα 30 και 40 εκατοστά.

Υπολογίζεται ότι το 80% του Βόλου έχει μείνει χωρίς ρεύμα, με τους αρμόδιους να κάνουν αγώνα δρόμου για να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση.

Πολίτες όλο το βράδυ βρίσκονταν παγιδευμένοι από την επέλαση της κακοκαιρίας Elias, και δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ πραγματοποιούσαν ολονύκτιους απεγκλωβισμούς.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 800 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και απεγκλωβισμούς πολιτών.

Πολλά σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους, ενώ μεγάλες είναι οι ποσότητες λάσπης.

Από τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν γλίτωσε ούτε το «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο του Βόλου, με τα υπόγεια να γεμίζουν νερά.

Ο περιφερειακός δρόμος του Βόλου δεν ήταν προσβάσιμος σε πολλά σημεία, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στον κόμβο προς την Αγριά του Βόλου όπου οι δρόμοι είχαν γίνει ποτάμια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ