ΕΛΛΑΔΑ

«Ολική καταστροφή»: Τι λένε στο CNN Greece κάτοικοι του Βόλου μετά τη νέα θεομηνία

«Ολική καταστροφή»: Τι λένε στο CNN Greece κάτοικοι του Βόλου μετά τη νέα θεομηνία
Δραματικές ώρες για τους κατοίκους του Βόλου Νίκος Ραζής / CNN Greece

«Ολική καταστροφή», «έργα θέλουμε, όχι λόγια»: σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του Βόλου και των γύρω περιοχών, που είδαν τις περιουσίες τους να θάβονται κάτω από το νερό και τη λάσπη για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα.

Μιλώντας στην κάμερα του CNN Greece, κάτοικοι από τις Αλυκές έκαναν λόγο για ολική καταστροφή, περιγράφοντας παράλληλα τη σφοδρότητα του φαινομένου.

Μάλιστα, ένας κάτοικος εξηγεί ότι η κακοκαιρία Elias «πλήγωσε» περισσότερο την περιοχή των Αλυκών από τον Daniel, ζητώντας παράλληλα από τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν δράση.

«Από χθες το απόγευμα, με τη δυνατή βροχή, δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτα. Έμπαινε το νερό από παντού, από παράθυρα, από πόρτες, στο μαγαζί… Όλα, όλα… Ολική καταστροφή, τα πάντα. Καταστραφήκαν όλα, το σπίτι, το μαγαζί, κουζίνες, ψυγεία… Τα πάντα. Δεν έχω λόγια, τι να πω» λέει στην κάμερα του CNN Greece η κυρία Στέλλα, κάτοικος και επιχειρηματίας των Αλυκών.

Με τη σειρά του, άλλος κάτοικος της περιοχής περιγράφει πώς έσπασε το ποτάμι και κατέστρεψε ό,τι βρέθηκε στο διάβα του.

«Αυτή η μέρα η χθεσινή ήταν χειρότερη από την προηγούμενη θεομηνία που είχε κάνει. Ήταν τελείως καταστροφική. Πλημμύρισε και το μαγαζί και όλες οι συσκευές -πχ ψυγεία. Όλα άχρηστα. Εδώ έξω η παραλία είναι εντελώς κατεστραμμένη, όλα είναι για πέταμα. Μας κατέστρεψε τελείως, η πρώτη φορά ήταν καλύτερη. Δεν είχε κάνει τόσες πολλές ζημιές στη δική μας περιοχή. Αυτή τη φορά έσπασε το ποτάμι εδώ, τα διέλυσε όλα. Και όχι μόνο εμάς, όλα τα έχει διαλύσει».

«Πρέπει τουλάχιστον η περιφέρεια να φτιάξει τα ποτάμια, να τα καθαρίσει…» λέει ο ίδιος, και καταλήγει:

«Έργα θέλουμε, όχι λόγια. Άμα δεν κάνουν έργα είναι πεθαμένοι από το λαό».

Οι Αλυκές Βόλου, λίγα χιλιόμετρα πριν από την είσοδο της θεσσαλικής πόλης και αμέσως μετά από την επίσης πολύπαθη Νέα Αγχίαλο, υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία.

Οι ορμητικοί χείμαρροι που σχηματίστηκαν από την κακοκαιρία Elias παρέσυραν και πάλι ό,τι βρήκαν στο διάβα τους, με παιδικά παιχνίδια, ομπρέλες, καρέκλες και τραπέζια να καταλήγουν στη θάλασσα.

Τραπέζια, παιδικά παιχνίδια, ομπρέλες και καρέκλες κατέληξαν στη θάλασσα στις Αλυκές / CNN Greece

Την ίδια ώρα, πλημμύρισαν σπίτια ενώ οι καταστηματάρχες της περιοχής βρίσκονται για ακόμη μια φορά αντιμέτωποι με καταστροφές στις επιχειρήσεις τους.

Ζημιές υπέστη, επίσης, και το ήδη ταλαιπωρημένο οδικό δίκτυο της περιοχής, με δρόμους στις Αλυκές να υποχωρούν.

Εικόνες Αποκάλυψης σε Βόλο και περίχωρα

Εικόνες Αποκάλυψης κατέγραψε η κάμερα του CNN Greece και στην είσοδο της πόλης του Βόλου, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και πολλά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί.

Τόνοι λάσπης που έχουν συγκεντρωθεί στη Νεάπολη και άλλες περιοχές, εμποδίζοντας οποιαδήποτε πρόσβαση στην πόλη για όσους κινούνται με συμβατικά οχήματα.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στα Παλαιά και το Παλαιό Λιμεναρχείο, περιοχές που είχαν πληγεί σοβαρά και κατά το πέρασμα του Daniel από τη Θεσσαλία.

Κλειστή είναι σε αρκετά σημεία και η περιφερειακή οδός του Βόλου, που καταλήγει στην παραλιακή οδό που οδηγεί προς την Αγριά, τα Λεχώνια, τα Καλά Νερά και άλλες περιοχές.

Στην Αγριά, ένα ψαροχώρι από την άλλη πλευρά του Βόλου, οι κάτοικοι ζουν και πάλι δύσκολες ώρες, βλέποντας τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια και τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν.

Αυτοκίνητο επιπλέει στο μικρό λιμάνι της Αγριάς / CNN Greece - Νίκος Ραζής

Η περιοχή είναι αγνώριστη, έχοντας υποστεί το ακόμη μεγαλύτερο «χτύπημα» απ' ότι με τον Daniel.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ