ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Folli Follie: Άρχισαν να καταθέτουν οι πρώτοι επενδυτές που έχασαν χρήματα

Δίκη Folli Follie: Άρχισαν να καταθέτουν οι πρώτοι επενδυτές που έχασαν χρήματα
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Με καταθέσεις επενδυτών που έχασαν τα χρήματα τους άρχισε η πολύπαθη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση της Folli Follie με βασικούς κατηγορούμενους τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε επενδυτής δυστυχώς δεν αντιλήφθηκε αμέσως τι συνέβαινε καθώς οι διαφορές ανάμεσα στην πραγματική κατάσταση της εταιρείας και αυτής που εμφανιζόταν ήταν τερατώδεις και δεν μπορούσαν να γίνουν πιστευτές.

Άλλος επενδυτής ο οποίος έχασε 40.000 ευρώ κατέθεσε στο δικαστήριο πως επέλεξε να αγοράσει 2.500 μετοχές της εταιρείας, καθώς παρακολουθούσε την πορεία της και τα οικονομικά της στοιχεία, ενώ θεωρούσε σημαντικό το γεγονός πως μέτοχοι ήταν οι ιδρυτές της.

«Δεν πούλησα τις μετοχές αμέσως μετά την έκθεση του fund , διότι η οικογένεια κουτσολιούτσου διέψευσε ότι υπήρχε πρόβλημα και η επιτροπή κεφαλαιαγοράς δεν έπαιρνε καμία απόφαση για την αναστολή της μετοχής» τόνισε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο μάρτυρας.

Νωρίτερα, το δικαστήριο αποφάσισε την αποβολή από τα έδρανα της υποστήριξης της κατηγορίας της προσωρινής διοίκησης της Folli Follie, όπως είχε κάνει και το προηγούμενο δικαστήριο.

Την αποβολή της προσωρινής διοίκησης της εταιρείας από την υποστήριξη της κατηγορίας ζήτησαν και οι δικηγόροι υπεράσπισης της οικογένειας Κουτσολιούτσου επικαλούμενοι την προηγούμενη δικαστική απόφαση, η οποία όπως υπογραμάμμισαν, έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και άρα καταλαμβάνει και την εν εξελίξει δίκη.

Πλέον, μετά από αυτήν την απόφαση, κατά την ακροαματική διαδικασία, ως υποστήριξη της κατηγορίας, παρίστανται στη δίκη οι επενδυτές, τράπεζες, ο e-ΕΦΚΑ, και ο ΕΟΠΥΥ.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 4 Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ