ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ο 11χρονος Λέανδρος με τα προβλήματα όρασης που έγινε σημαιοφόρος

Θεσσαλονίκη: Ο 11χρονος Λέανδρος με τα προβλήματα όρασης που έγινε σημαιοφόρος
Φωτογραφία από την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME

Την απίστευτη ιστορία του 11χρονου Λέανδρου που έχασε την όρασή του όταν ήταν 2,5 ετών έφερε στην επιφάνεια η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου που σήμερα γιορτάστηκε με την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, μίας και σήμερα ο μικρός μαθητής έγινε σημαιοφόρος.

Ένα παιδί - μαχητής της ζωής, που έχει πρωταγωνιστήσει στο βίντεο της UEFA για την καμπάνια «A ball for all», που εμπνεύστηκε ο Ηλίας Μάστορας και έγινε για να βοηθήσει τα παιδιά με προβλήματα όρασης.

Ο Λέανδρος και ο πατέρας του φιλοξενήθηκαν στην ΕΡΤ3 με τον μικρό μαθητή του δημοτικού να μιλάει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και το σθένος με το οποίο τα ξεπερνάει.

«Νιώθω πολύ ενθουσιασμένος, που μπορώ να συμμετέχω και γω στην παρέλαση, που θα κάνει το σχολείο μου και εύχομαι πολλά παιδιά με κινητικά ή οπτικά προβλήματα να μπορούν να συμμετέχουν κι εκείνα στις παρελάσεις. Δεν πρέπει κανένα παιδιά να αποκλείεται από την παρέλαση, επειδή έχει κάποιο πρόβλημα, κάποια απώλεια», ανέφερε ο 11χρονος, ο οποίος έστειλε για άλλη μία φορά ηχηρό μήνυμα για την προσβασιμότητα όλων των παιδιών σε κάθε είδους δραστηριότητα ενώ ταυτόχρονα εντυπωσίασε με τον τρόπο, που αποτύπωσε τις σκέψεις του.

Σχετικά με το τι θέλει να αλλάξει άμεσα στην καθημερινότητα, τόνισε πως πρέπει «να γίνουν προσβάσιμοι οι δρόμοι για τα άτομα, που έχουν κάποια αναπηρία και να γίνουν πιο μεγάλα τα πεζοδρόμια και οι διαβάσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ