ΕΛΛΑΔΑ

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα
Πλημμυρισμένοι οι δρόμοι στην Πάτρα από την κακοκαιρία THEBEST.GR/EUROKINISSI

Σοβαρές ζημιές έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι και οι καταρρακτώδεις βροχές που έχουν πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας από το βράδυ της Παρασκευής (3/11), με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε ετοιμότητα για την επίλυση των προβλημάτων. 

Ειδικότερα, τα ξημερώματα κατέρρευσε τμήμα του δρόμου Φλώρινας – Καστοριάς και έχει τοποθετηθεί σήμανση, ώστε να αποφεύγεται το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου από τους οδηγούς.

Να σημειωθεί πως, στον ίδιο δρόμο σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων, εδώ και μήνες έχει καταρρεύσει η μία λωρίδα κυκλοφορίας, η οποία σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν έχει αποκατασταθεί.

Παράλληλα, οι θυελλώδεις άνεμοι στην Πάτρα ξερίζωσαν δένδρα στις περιοχές του Αγίου Βασιλείου και του Ρίου.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική για την απομάκρυνση των κορμών, όπως και δυνάμεις της Αστυνομίας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με το pelop.gr δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

Στο μεταξύ, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Βιλιβινιώτικα, στην Αιγιαλεία, από τις Αρχές το πρωί του Σαββάτου, λόγω του αυξημένου κινδύνου κατολισθήσεων.

Χωρίς ρεύμα στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα οι δημότες έχουν βρεθεί χωρίς ρεύμα σε αρκετές περιοχές τόσο στην πόλη, όσο και σε αρκετά χωριά.

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στην Πυροσβεστική, όταν σύμφωνα με το corfutvnews.gr, εκδηλώθηκε φωτιά σε κολώνα της ΔΕΗ στον Χαλικούνα.

Κατολισθήσεις σε Τζουμέρκα, Κόνιτσα και Πωγώνι

Πολλά προβλήματα σημειώθηκαν και σε αρκετά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου του Νομού Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στα Τζουμέρκα, στην Κόνιτσα και στο Πωγώνι.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έσπασαν μεγάλα κλαδιά προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε δρόμους και πλατείες, ενώ στην πλατεία του Μετσόβου προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ