ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πρώτο εργοτάξιο για την υπερυψωμένη λεωφόρο «Fly Over» στην Περιφερειακή οδό

Θεσσαλονίκη: Πρώτο εργοτάξιο για την υπερυψωμένη λεωφόρο «Fly Over» στην Περιφερειακή οδό
EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για το στήσιμο του πρώτου εργοταξίου που αφορά την κατασκευή της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου γνωστής και ως Fly Over, στην Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης.

Η έναρξη των εργασιών έγιναν στο σημείο σύνδεσης με την εξωτερική περιφερειακή κλείνοντας την αριστερή λωρίδα γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των ταχυτήτων των οχημάτων.

Όπως έγινε γνωστό σταδιακά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από τον ανισόπεδο κόμβο Κ5 στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου έως και τον Κ10 στα Κωνσταντινοπολίτικα, στο ρεύμα προς Καλαμαριά και Αεροδρόμιο.

Τα αυτοκίνητα ήδη από σήμερα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Σταδιακά διακόπτεται η κυκλοφορία στη δεξιά λωρίδα, στο ρεύμα προς ανατολικά, ενώ η κίνηση γίνεται από τις δύο ελεύθερες αριστερές. Έχουν γίνει οι διαγραμμίσεις και τοποθετείται οδοσήμανση.

Αρχικά θα τοποθετηθούν νέοι ιστοί ηλεκτροφωτισμού, θα αναβαθμιστούν οι υφιστάμενοι και θα γίνουν οι απαραίτητες διαπλατύνσεις

Θα ακολουθήσουν οι εργασίες στην κεντρική νησίδα με δύο λωρίδες κυκλοφορίας στο ανατολικό και δυτικό ρεύμα κυκλοφορίας.

Στο κέντρο της πόλης έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή μέτρα εντατικής τροχονομικής αστυνόμευσης οδικών αξόνων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ