ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία εγκύου στην Κυψέλη: H αδελφή του θύματος φέρεται να ομολόγησε - Ποια ήταν τα κίνητρα

Δολοφονία εγκύου στην Κυψέλη: H αδελφή του θύματος φέρεται να ομολόγησε - Ποια ήταν τα κίνητρα
Screen grab / glomex

Με μία φερόμενη ομολογία και δύο αρνήσεις έκλεισε το πρώτο σκέλος της ανακριτικής διαδικασίας για την υπόθεση της δολοφονίας της Φαίης Μπακογιώργου στην Κυψέλη, υπόθεση που αποκαλύφθηκε μετά τη μήνυση του πατέρα του θύματος και τις έρευνες που ακολούθησαν από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απολογίας της η 23χρονη σήμερα κατηγορούμενη, αδερφή του θύματος φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία της, υποστηρίζοντας ότι το έκανε, επειδή τη μισούσε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησε από την ανακρίτρια τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, επικαλούμενη σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ η μονομερής ομολογία της κατηγορούμενης δεν φέρεται συνάδει με τα αποτελέσματα και τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που αποτελεί μέρος της δικογραφίας.

Οι άλλες δύο κατηγορούμενες, η 53χρονη μητέρα και η 56χρονη σπιτονοικοκυρά που φιλοξενούσε την οικογένεια, αρνήθηκαν ότι έχουν οποιαδήποτε συμμετοχή στην αξιόποινη πράξη της ανθρωποκτονίας . Μάλιστα, η 56χρονη κατηγορούμενη φέρεται να δήλωσε ότι υπεραγαπούσε το θύμα και ότι ποτέ δεν της έκανε κακό.

Η μητέρα της 23χρονης Φαίης δήλωσε τοξικοεξαρτημένη και αρνήθηκε την οποιαδήποτε συμμετοχή με το ειδεχθές έγκλημα σε βάρος του ίδιου της του παιδιού.

Η ανακριτική διαδικασία συνεχίζεται και στο τέλος της διαδρομής αυτής η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο τα μέλη του οποίου θα αποφασίσουν με βούλευμά τους για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Κρίθηκαν Προφυλακιστέες και οι τρεις κατηγορούμενες

Προφυλακιστέες κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα οι τρεις γυναίκες που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 23χρονης εγκύου κοπέλας, Φαίης Μπακογιώργου τον Οκτώβριο του 2021 στην Κυψέλη.

Προφυλακιστέες κρίθηκαν μετά την απολογία τους οι τρεις γυναίκες που κατηγορούνται για τoν θάνατο της κοπέλας, Φαίης Μπακογιώργου, τον Οκτώβριο του 2021 στην Κυψέλη.

Πρόκειται για την 66χρονη σπιτονοικοκυρά, την 64χρονη μητέρα και την 23χρονη αδελφή της άτυχης κοπέλα, οι οποίες κατά περίπτωση διώκονται για ανθρωποκτονία από πρόθεση δια ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος, επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων. Οι τρεις γυναίκες απολογήθηκαν επί περίπου 6 ώρες για βαρύτατες κατηγορίες.

Η ανακρίτρια της υπόθεσης προχώρησε στην έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης καθώς οι τρεις κατηγορούμενες κρίθηκαν ύποπτες τέλεσης νέων πράξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως οι τρεις γυναίκες έλαβαν μέτρα για να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους, αφού τύλιξαν το πτώμα και το πέταξαν τα σκουπίδια. Μάλιστα, γίνεται λόγος για «εξαιρετική βιαιότητα της πράξης και εξακολουθητικότητα των παράνομων πράξεων» ως προς το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκεται και ο θάνατος 69χρονης, η οποία πέθανε έξι μήνες πριν από την 23χρονη Φαίη. Η γυναίκα ζούσε στο σπίτι της σπιτονοικοκυράς η οποία είχε υποστηρίξει πως η 69χρονη αντιμετώπιζε παθολογικά προβλήματα. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές φαίνεται πως και η ηλικιωμένη υπήρξε θύμα ανάλογης κακοποιητικής συμπεριφοράς και είχε,επίσης, νοσηλευτεί.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η νεαρή κοπέλα είχε βρεθεί νεκρή και τυλιγμένη σε κουβέρτα στις 8-10-2021, στην οδό Τύχης στα Πατήσια, αφού για αρκετό καιρό είχαν χαθεί τα ίχνη της. Την Τετάρτη (8/11) οι αρχές προχώρησαν στις συλλήψεις των τριών γυναικών και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα.

Εναντίον τους η δικαστική λειτουργός εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κρίνοντας ότι οι τρεις κατηγορούμενες είναι επικίνδυνες για την διάπραξη νέων αδικημάτων ενώ στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος τους αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πως οι τρεις γυναίκες έλαβαν μέτρα για να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους, καθώς τύλιξαν το πτώμα της Φαίης και το πέταξαν τα σκουπίδια.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση μετά από μήνυση του πατέρα της Φαίης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υλικό που έχει συλλεχθεί και περιλαμβάνεται στην δικογραφία αφορά μεταξύ άλλων την προκαταρκτική πραγματογνωμοσύνη του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, που ώθησε την υπόθεση, αλλά και πολλές μαρτυρικές καταθέσεις για την βαναυσότητα σε βάρος του θύματος. Παράλληλα ερευνώνται οι συνθήκες θανάτου της ηλικιωμένης που σύμφωνα με μαρτυρίες φρόντιζε η 66χρονη σπιτονοικοκυρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ