ΕΛΛΑΔΑ

Ερέτρια: Στη φυλακή ο 54χρονος δάσκαλος που αποπλάνησε 13χρονη μαθήτρια

Ερέτρια: Στη φυλακή ο 54χρονος δάσκαλος που αποπλάνησε 13χρονη μαθήτρια
AP Photo/David Goldman, File

Για δεύτερη φορά στα Δικαστήρια της Χαλκίδας, αναβίωσε η πολύκροτη υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν 54χρονο δάσκαλο, ο οποίος συνελήφθη τον Ιούλιο του 2020 στην Ερέτρια, διότι είχε συνάψει ερωτική σχέση με ανήλικη μαθήτρια.

Ο δάσκαλος, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Χαλκίδας, κατηγορούμενος για τις εξής πράξεις:

  • Γενετήσια πράξη με ανήλικη, που συμπλήρωσε τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14 έτη, κατ' εξακολούθηση.
  • Πορνογραφία ανηλίκου, με την μορφή της προμήθειας και κατοχής φωτογραφικού υλικού.

Ο δάσκαλος είχε συνάψει σχέση με την ανήλικη, η οποία ήταν μαθήτρια του στο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας, όταν το κορίτσι πήγε στο Γυμνάσιο και ενώ ήταν μόλις 13 ετών (γεννημένη το 2005), αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα egnomi.gr.

Η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης έπεσε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου Χαλκίδας, όπου ολοκληρώθηκε η εκδίκασή της.

Στη κατάθεσή της η κοπέλα, η οποία είναι φοιτήτρια σήμερα, κατέθεσε ότι είχε ολοκληρωμένη σεξουαλικά σχέση με τον κατηγορούμενο από το καλοκαίρι του 2018 μέχρι το 2020, που αποκαλύφθηκε ο δεσμός τους, μετά από καταγγελία καθηγήτριας στην Αστυνομία.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε ομολογήσει μετά την σύλληψή του ότι είχε σχέση με την ανήλικη, τόσο στην κατάθεσή του στην Αστυνομία, όσο και στην απολογία του στην ανακρίτρια, υποστήριξε άλλα ενώπιον του Δικαστηρίου.

Ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ολοκληρωμένη σχέση με την μαθήτρια, αλλά ομολόγησε κατόπιν πιέσεων από τους αστυνομικούς, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης επιχείρησε να πείσει δικαστές και ενόρκους πως ό,τι κι αν συνέβη μεταξύ τους έγινε το 2020 και μόνο, όταν η κοπέλα ήταν ήδη 15 ετών.

Αν γινόταν δεκτός αυτός ο ισχυρισμός από το Δικαστήριο, θα άλλαζε το κατηγορητήριο και η πράξη θα μετατρεπόταν σε πλημμέλημα από κακούργημα, αφού θα κατηγορείτο για «γενετήσια πράξη με ανήλικη που συμπλήρωσε τα 14 έτη, κατ' εξακολούθηση».

Ωστόσο το Δικαστήριο δεν πείστηκε από τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς και έκρινε ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο, όπως ακριβώς κατηγορείτο. Μάλιστα δεν δέχτηκε το αίτημα της υπεράσπισης να αναγνωριστούν δύο ελαφρυντικά, του προτέρου σύννομου βίου και της καλής διαγωγής στη φυλακή.

Ο 54χρονος δάσκαλος κρίθηκε ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό και δεν μειώθηκε ούτε μία μέρα η ποινή, που του είχε επιβληθεί στο Πρωτόδικο Δικαστήριο.

Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών για την πρώτη πράξη (γενετήσια πράξη) και σε φυλάκιση 4 ετών για την δεύτερη πράξη (πορνογραφία ανηλίκου, γιατί έστελνε γυμνές φωτογραφίες στο κινητό της μαθήτριας και λάμβανε απ΄ αυτήν).

Η ποινή συγχωνεύτηκε σε κάθειρξη 12 ετών (όπως ακριβώς και στον πρώτο βαθμό) και ο δάσκαλος θα επιστρέψει στη Φυλακή Γρεβενών, όπου βρίσκεται φυλακισμένος εδώ και 3,5 χρόνια, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ