ΕΛΛΑΔΑ

Απολογούνται σήμερα πέντε μέλη της συμμορίας που έδιναν ναρκωτικά στην 16χρονη

Απολογούνται σήμερα πέντε μέλη της συμμορίας που έδιναν ναρκωτικά στην 16χρονη
INTIME / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την πόρτα του ανακριτή θα περάσουν σήμερα το πρωί, τα πέντε από τα έξι μέλη της σπείρας ναρκωτικών, που έδωσαν κοκτέιλ ουσιών στο 16χρονο κορίτσι από τον Βύρωνα, με αποτέλεσμα η ανήλικη να νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στη ΜΕΘ Αθηναϊκού νοσοκομείου και να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Η πολυμελής σπείρα στην οποία συμμετέχουν και ανήλικοι, θα βρεθεί ενώπιον της δεύτερης ανακρίτριας, του δικαστικού μεγάρου της Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθούν για τα ναρκωτικά που έδιναν στην 16χρονη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας η ανήλικη είχε μετατραπεί σε πειραματόζωο της σπείρας ναρκωτικών, χορηγώντας της εκτός των άλλων και την επικίνδυνη ουσία σίσα, το αποκαλούμενο ναρκωτικό των φτωχών.

Η 16χρονη μαζί με μία φίλη της βρέθηκαν στο σπίτι 17χρονου στον Βύρωνα, όπου της προσφέρθηκε κάνναβη, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες, όπως το λεγόμενο «σίσα» γνωστό και ως «η κόκα των φτωχών». Το επόμενο πρωί η φίλη του κοριτσιού, όταν ξύπνησε στο ίδιο σπίτι, διαπίστωσε πως η 16χρονη δεν είχε τις αισθήσεις της και κάλεσε ασθενοφόρο.

Σημειώνεται πως για την συγκεκριμένη υπόθεση η αστυνομία προχώρησε σε 6 συλλήψεις μεταξύ των οποίων δύο ανηλίκων για συμμετοχή σε κύκλωμα ναρκωτικών.

Επιπλέον από τις αρμόδιες αρχές αναζητούνται ακόμα δύο άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ