ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Τους «καθοδηγητές» της επίθεσης ψάχνει η ΕΛΑΣ - Έρχονται και άλλα εντάλματα σύλληψης

Ρέντη: Τους «καθοδηγητές» της επίθεσης ψάχνει η ΕΛΑΣ - Έρχονται και άλλα εντάλματα σύλληψης
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης κατά του αστυνομικού στον αγώνα βόλεϊ που έγινε το βράδυ της Πέμπτης (7/12) στο Ρέντη, καθώς μετά τη σύλληψη και την ομολογία του 18χρονου δράστη στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, πλέον αναζητούνται και οι «καθοδηγητές» του.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης της Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, ο 18χρονος μίλησε για «οργανωτές» της επίθεσης εναντίον των αστυνομικών στα επεισόδια, όπως και ότι εκείνοι του έδειξαν πώς να χρησιμοποιήσει τη ναυτική φωτοβολίδα.

Αυτή η «ατάκα» του 18χρονου κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, έφερε ένα βήμα πιο κοντά τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ στους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης και ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μικροσκόπειο των ερευνών βρίσκονται τουλάχιστον πέντε άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένας 25χρονος σεσημασμένος φέρεται να είναι αυτός που προμήθευσε με μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, ροπαλα, κροτίδες και άλλα αντικείμενα τους οπαδούς που ενεπλάκησαν στην επίθεση για την οποία γνώριζαν, καθώς είχαν ειδοποιηθεί και από γραπτά μηνύματα. Μάλιστα, μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης πιθανότατα για περισσότερα από ένα άτομα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη «ομάδα» των πέντε οπαδών, ενώ αρχικά βρισκόταν στο γήπεδο για τον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός, μετά την επίθεση στους αστυνομικούς, δεν επέστρεψε ποτέ, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των δραστών.

Κατηγορείται με βαριά κακουργήματα ο 18χρονος

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Κυριακής η Εισαγγελέας άσκησε Ποινική δίωξη στον 18χρονο συλληφθέντα που φέρεται να ομολόγησε ότι πέταξε τη φωτοβολίδα που τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Ρέντη.

Ειδικότερα, σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε δίωξη για:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο. Ταυτόχρονα, έχει ασκηθεί δίωξη για ηθική αυτουργία στις πράξεις αυτές σε άγνωστους δράστες.

Η ατάκα που «έκαψε» τον νεαρό οπαδό

«Έγινε χαμός έξω, την πέσαμε στους μπάτσους και εγώ χτύπησα αστυνομικό», φέρεται να είπε ο 18χρονος χούλιγκαν σε άλλους οπαδούς, όταν επέστρεψε εντός του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, λίγα λεπτά αφού φέρεται να είχε λάβει μέρος στα επεισόδια.

H συγκεκριμένη ατάκα φέρεται να ήταν και εκείνη που σιγά-σιγά άνοιξε τον δρόμο, για να φτάσουν οι αξιωματικοί του τμήματος Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ, στον δράστη, να τον προσαγάγουν και να αποσπάσουν την ομολογία του.

Έρευνα στο σπίτι του δράστη

Ερευνα πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 18χρονου που συνελήφθη για την ρίψη της φωτοβολίδας που τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό κατά τα επεισόδια στο Ρέντη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί βρήκαν τα ρούχα που φορούσε κατά την διάρκεια των επεισοδίων. Τα είχε πλύνει για να εξαφανίσει αποδεικτικά στοιχεία.

Ο 18χρονος, ο οποίος είναι οργανωμένος οπαδός σε σύνδεσμο στο Ίλιον, ομολόγησε ότι έριξε τη φωτοβολίδα και στη συνέχεια είδε τον αστυνομικό τραυματισμένο να γονατίζει στον δρόμο. Όπως υποστήριξε δεν έριξε τη φωτοβολίδα σε ευθεία βολή.

Ο 18χρονος ήταν μεταξύ των 424 προσαχθέντων από την Αστυνομία. Αυτό σύμφωνα με αστυνομικές πήγες ήταν και το «κλειδί» για την ταυτοποίηση του δράστη. Άλλωστε η ΕΛ.ΑΣ. από την πρώτη στιγμή είχε υποστηρίξει ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα, ήταν ανάμεσα στα άτομα που προσήχθησαν από την πρώτη στιγμή. Ωστόσο ήταν ανάμεσα στους οκτώ προσαχθέντες που είχαν αρνηθεί να δώσουν DNA.

Για τρίτο 24ωρο στη ΜΕΘ ο αστυνομικός

Τουλάχιστον άλλες 24 ώρες θα χρειαστεί να «περιμένουν» οι θεράποντες γιατροί του 31χρονου υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ, προκειμένου να έχουν μία λίγο πιο καθαρή εικόνα για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του βαριά τραυματία από τη ναυτική φωτοβολίδα που δέχτηκε στη μηριαία αρτηρία του αριστερού ποδιού του. Ο ίδιος παραμένει για τρίτο εικοσιτετράωρο νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος στην μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Κρατικού Νικαίας.

Συγκεκριμένα, επειδή ο βαριά τραυματίας αστυνομικός έχει λάβει πολλή μεγάλη ποσότητα μεταγγιζόμενου αίματος, ο οργανισμός του χρειάζεται περίπου 72 ώρες προκειμένου να συνέλθει, εάν αποφύγει, εν τω μεταξύ, το σύνδρομο της διάχυτης ενδοαγγειακής πήξης, το οποίο αποτελεί μία πιθανή, επικίνδυνη επιπλοκή, την οποία, για την ώρα, φαίνεται ότι αποφεύγει, παρά τις διαταραχές της πηκτικότητας του αίματός του, τις οποίες καταγράφει και το χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν, το οποίο υπέγραψε ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νικαίας, Ανδρέας Πλεμμένος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ