ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος χάσκι: Η έρευνα, οι διαφορετικές απόψεις και οι καταγγελίες για συγκάλυψη

Θάνατος χάσκι: Η έρευνα, οι διαφορετικές απόψεις και οι καταγγελίες για συγκάλυψη
Pixabay

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον θάνατο του χάσκι στην Αράχωβα, με τις απόψεις να διίστανται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες υπέκυψε ο σκύλος.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του υποστηρίζει ότι ο σκύλος του πέθανε από βασανισμό ανθρώπινου χεριού, σύμφωνα με δηλώσεις της δικηγόρου του.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο που εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες βάσει του οποίου το σκυλί τραυματίστηκε βάναυσα από αγέλη άλλων σκυλιών, η δικηγόρος απάντησε ότι ο εντολέας της δεν πιστεύει κάτι τέτοιο.

Αν ωστόσο όπως είπε έγινε κάτι τέτοιο, τότε φέρει μεγάλη ευθύνη ο Δήμος της Αράχωβας, καθώς είναι υπεύθυνος για την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Παράλληλα η δικηγόρος σημειώνει ότι φαίνεται να υπάρχει μία προσπάθεια συγκάλυψης στην υπόθεση σχολιάζοντας τη διαρροή της Αστυνομίας ότι ο σκύλος δεν έχασε τη ζωή του από ανθρώπινο χέρι προσθέτοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ, βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα, καθώς δεν έχουν αναθέσει σε κτηνίατρο να κάνει την πραγματογνωμοσύνη.

Δεν βλέπει σημάδια ανθρώπινης κακοποίησης στον Όλιβερ η ΕΛ.ΑΣ

Όπως ανέφερε η Ανθούλα Ανάσογλου, διορίστηκε τεχνική σύμβουλος από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, ενώ χαρακτηρίζει περίεργο το γεγονός ότι έχουν μπει στο κάδρο φιλοζωικές οργανώσεις που βοηθούν στην υπόθεση και στέκονται στο πλευρό του ιδιοκτήτη.

Παράλληλα ζητά να κληθούν για κατάθεση όσοι είναι μάρτυρες στην υπόθεση και έχουν το παραμικρό στοιχείο. Μάλιστα εξήγησε ότι θα ζητήσει να κληθεί και ο δήμαρχος για την περίπτωση που υπάρχει αγέλη στην περιοχή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου, σημείωσε πως σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα στελέχη της αστυνομίας που διενεργούν την έρευνα, δεν βλέπουν ανθρώπινη κακοποίηση πίσω από τον μαρτυρικό θάνατο του «Όλιβερ».

Η κ. Δημογλίδου εξήγησε πως η αστυνομία δεν διαθέτει κτηνιατρική υπηρεσία και ως εκ τούτου αυτή τη στιγμή εκκρεμούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αλλά και η γνωμάτευση από τον πραγματογνώμονα προκειμένου όλα τα στοιχεία να παραδοθούν από την ΕΛ.ΑΣ. στη δικαιοσύνη.

«Θα φτάσω μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο»

«Ένοχος για μένα υπάρχει. Θα φτάσω μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γιατί εγώ είμαι η φωνή του αθώου Όλιβερ. Δυστυχώς, κανείς δεν ακούει τη φωνή του και προσπαθούν να καλύψουν τη φωνή του, την κραυγή και την αλήθεια», ισχυρίστηκε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι, «τον είδα από την πρώτη στιγμή. Δεν είδα ούτε δαγκωματιές ούτε τίποτα. Μου το είπε και μετά η κτηνίατρος».

Ο κ. Φλέγκας σημείωσε ότι, ποτέ, δεν είχε δει τον Όλιβερ να τσακώνεται με άλλα σκυλιά ενώ η δικηγόρος του, κ. Ανθούλα Ανάσογλου σημείωσε ότι, κανένα πόρισμα αναφορικά με τα αίτια γύρω από τον θάνατο του χάσκι, δεν έχει φτάσει ακόμα στα χέρια τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ