ΕΛΛΑΔΑ

Σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων ζήτησε να υπαχθεί ο 18χρονος

Σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων ζήτησε να υπαχθεί ο 18χρονος
Ο 18χρονος κατηγορούμενος για τον τραυματισμό του αστυνομικού κατά την προσαγωγή του στα δικαστήρια ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Ο 18χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της επίθεσης με  φωτοβολίδα κατά του αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη, ζήτησε να υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, αίτημα το οποίο ωστόσο δεν έγινε δεκτό. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα μπορούσε να υπαχθεί σε πρόγραμμα, καθώς είναι ήδη κατηγορούμενος για την υπόθεση και όχι μάρτυρας.

Σημειώνεται ότι, ο 18χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του για τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα.

Ο καθ' ομολογίαν δράστης έφθασε στα δικαστήρια Πειραιά το πρωί της Πέμπτης μαζί με τον δικηγόρο του, Απόστολο Λύτρα και παραδέχθηκε ότι πράγματι συμμετείχε στα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Τι ισχυρίστηκε κατά την απολογία του

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του στην ανακρίτρια ότι είχε πάει στο γήπεδο με φίλους και τον αδελφό του, όταν κάποια στιγμή είδε πολύ κόσμο να βγαίνει προς τα έξω και από περιέργεια βγήκε και ο ίδιος. Τότε, τον πλησίασε ένα άτομο με κουκούλα full face και μακριά γένια και του έδωσε μια φωτοβολίδα λέγοντάς του να την πετάξει.

Παράλληλα, τόνισε ότι το συγκεκριμένο άτομο του έδειξε πώς λειτουργεί, αλλά όταν την άνοιξε, τού έπιασε το χέρι και η φωτοβολίδα έφυγε προς τα κάτω στο έδαφος, έκανε γκελ μπροστά του και πήγε προς την κατεύθυνση του αστυνομικού. Μάλιστα είπε ότι εκείνη την ώρα είδε και άλλη μια φωτοβολίδα να κατευθύνεται προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε επίσης, ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει άλλη φορά τέτοιου είδους βεγγαλικό και πρόθεσή του δεν ήταν να την πετάξει εναντίον του αστυνομικού.

Σημειώνεται ότι, ο συλληφθείς κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών, ενώ όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ