ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο 31χρονος αστυνομικός - Υποστηρίζεται μηχανικά

Ρέντη: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο 31χρονος αστυνομικός - Υποστηρίζεται μηχανικά
Το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) INTIME NEWS/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε από τη ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια του Ρέντη, καθώς για έβδομη μέρα παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν, οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νίκαιας προχώρησαν χθες σε ακρωτηριασμό του αριστερού κάτω άκρου του.

Πλαστικός χειρουργός από το Θριάσιο Νοσοκομείο της Νίκαιας προέβη στην τοποθέτηση δερματικού μοσχεύματος στο σημείο της χειρουργικής τομής, προκειμένου να γίνει πιο γρήγορα η επούλωση του τραύματος.

Ο ίδιος, ωστόσο εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του. Σύμφωνα με το MEGA, εκτός από τον ακρωτηριασμό του τραυματισμένου ποδιού του 31χρονου αστυνομικού, οι γιατροί προχώρησαν σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση, καθώς δεν λειτουργούν πλέον πολλά ζωτικά του όργανα.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο αστυνομικός είχε μη αναστρέψιμες ισχαιμικές βλάβες και εκτεταμένες μυϊκές νεκρώσεις στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συνεπώς ελήφθη η απόφαση του ακρωτηριασμού του αριστερού κάτω άκρου του προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της υγείας του.

H ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς. Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση».

Σημειώνεται πως η έρευνα των Αρχών είναι σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό των «καθοδηγητών» των επεισοδίων, μετά και τη σύλληψη του 18χρονου που ομολόγησε ότι πέταξε τη φωτοβολίδα.

Απολογείται σήμερα ο 18χρονος

Την ίδια ώρα, ο 18χρονος που ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά του αστυνομικού, αναμένεται να βρεθεί σήμερα (14/12), ενώπιον της ανακρίτριας μετά την προθεσμία την οποία ζήτησε και έλαβε.

Ο νεαρός θα κληθεί να δώσει εκ νέου πληροφορίες για τον άνθρωπο που του έδωσε τη φωτοβολίδα, με την Αστυνομία να θεωρεί ότι βρίσκεται πολύ κοντά στον εντοπισμό του.

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., το αποτέλεσμα από το τεστ για πυρίτιδα στα δάχτυλα του 18χρονου ήταν θετικό, επιβεβαιώνοντας έτσι τα όσα υποστήριξε ο νεαρός, ότι δηλαδή χρησιμοποίησε φωτοβολίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ