ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: Απολογείται ο 20χρονος για την καταδίωξη

Ασπρόπυργος: Απολογείται ο 20χρονος για την καταδίωξη
Περιπολικό της ΕΛΑΣ ΑΠΕ- ΜΠΕ

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε το πρωί της Πέμπτης (21/12) ο 20χρονος που εμπλέκεται στην καταδίωξη στον Ασπρόπυργο που κόστισε τη ζωή στον 29χρονο αστυνομικό.

Πρόκειται για τον οδηγό του κλεμμένου αυτοκινήτου, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που συμμετείχε στη καταδίωξη και που συνελήφθη την Τετάρτη (20/12).

Υπενθυμίζεται πως, ο 17χρονος που συνελήφθη την Τρίτη (19/12) και κατηγορείται για αντίσταση και απείθεια, συμμετοχή σε συμμορία, διακεκριμένες κλοπές, επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος και βαριά σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί ταυτοτήτων έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής (22/12).

Ο ίδιος φέρεται να είπε μεταξύ άλλων, ενώπιον των δικαστικών Αρχών: «μαζί με τον ξάδερφο μου πήγαμε και κλέψαμε ένα αμάξι και συναντηθήκαμε με τους άλλους λίγο πιο μετά. Στην αρχή μπήκαμε όλοι στο ίδιο αυτοκίνητο. Μετά κλέψαμε άλλο ένα. Μετά κλέψαμε ακόμα δύο. Στο Δαφνί μας πήρανε χαμπάρι οι αστυνομικοί ήθελαν να μας σταματήσουν. Εμείς δεν σταματήσαμε. Εγώ μετά έφυγα πήγα στο Πέραμα και άφησα το αμάξι».

Σημειώνεται ότι, ο 17χρονος είχε συλληφθεί το 2021 για το περιστατικό στο Πέραμα, ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Μάλιστα, δεν εμφανίστηκε για ενάμιση χρόνο προκειμένου να δώσει το «παρών», ενώ είχε ενημερωθεί ο εισαγγελέας, αλλά δεν είχε διατάξει την εκ νέου σύλληψή του.

Από την Αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των άλλων δύο μελών της ίδιας σπείρας που έκλεβαν κατά συρροή αυτοκίνητά από τις περιοχές του Περάματος και της Νέας Ιωνίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ