ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 18χρονος που συμμετείχε στην καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό στον Ασπρόπυργο

Συνελήφθη 18χρονος που συμμετείχε στην καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό στον Ασπρόπυργο
EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας 1/1, από αστυνομικούς της Ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, 18χρονος, ο οποίος εμπλέκεται στην καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό στον Ασπρόπυργο. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για αδικήματα της σύστασης και συμμορίας εγκληματικής οργάνωσης, απείθεια και διακεκριμένες κλοπές. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς του διέπραξε διαδοχικές κλοπές οχημάτων στο Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής. Για να διαφύγει τη σύλληψη ο συνεργός του ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς.

Ως αποτέλεσμα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσέκρουσαν σε περιπολικό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού, τον βαρύ τραυματισμό του συνεπιβάτη και τον ελαφρύ τραυματισμό του πληρώματος του περιπολικού.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται στην αρμόδια αρχή. Αναζητείται ένας ακόμη συνεργός τους.

Στη φυλακή οι δύο Ρομά για την καταδίωξη

Σημειώνεται ότι για την αιματηρή καταδίωξη στον Ασπρόπυργο που οδήγησε στον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού οδηγήθηκαν στη φυλακή μετά τις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 17 χρόνων.

Οι δύο Ρομά κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες φέρεται να είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση (συμμορία), με σκοπό την κλοπή οχημάτων από το Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής.

Στην εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακεκριμένες κλοπές απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε ο θάνατος του αστυνομικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες στις απολογίες τους ομολόγησαν την πράξη της κλοπής, ωστόσο αρνήθηκαν την εμπλοκή τους και την υπαιτιότητά τους στο τραγικό δυστύχημα όπου έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η μοιραία καταξίωξη ξεκίνησε τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου, όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος από την περιοχή της Νίκαιας. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπίστωσαν ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ΙΧ αυτοκίνητα που άρχισαν να καταδιώκουν δύο οχήματα φτάνοντας μέχρι την Εθνική Οδό.

Στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο οι αστυνομικοί έχασαν επαφή με το δεύτερο όχημα. Το πρώτο, όμως, πραγματοποίησε απότομα αλλαγή κατεύθυνσης. Ο οδηγός του περιπολικού, θέλοντας να αποφύγει το καταδιωκόμενο όχημα, πάτησε απότομα φρένο. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. η οποία ακολουθούσε το περιπολικό δεν πρόλαβε να φρενάρει, με συνέπεια να πέσει στο περιπολικό. Οι αστυνομικοί εκσφενδονίστηκαν στον αέρα και τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά. Μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου λίγη ώρα αργότερα κατέληξε ο ένας από αυτούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ