ΕΛΛΑΔΑ

Πτολεμαΐδα: ΕΔΕ για τον θάνατο βρέφους 15 μηνών στο «Μποδοσάκειο»

Πτολεμαΐδα: ΕΔΕ για τον θάνατο βρέφους 15 μηνών στο «Μποδοσάκειο»
ΑΠΕ ΜΠΕ

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας σχετικά με τον θάνατο αγοριού 15 μηνών στο «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, το βρέφος διακομίστηκε από τους οικείους του στο Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του Παιδιατρικού Τμήματος στις 10:15 το πρωί της Πρωτοχρονιάς με εμπύρετο συνδρομή.

Από τη διενέργεια ειδικού τεστ βρέθηκε ότι το βρέφος είχε γρίπη τύπου Α, δόθηκε αγωγή για την ίωση και επειδή ήταν σε ανοσοκαταστολή, λόγω χρόνιων νοσημάτων, δόθηκε σύσταση να επιστρέψει στην οικία του και να επανέλθει, αν επιδεινωθούν τα συμπτώματα.

Την επόμενη ημέρα, στις 21:20, το βρέφος μεταφέρθηκε πάλι στα ΤΕΠ λόγω επιμονής του εμπύρετου χωρίς να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του στο Παιδιατρικό Τμήμα και σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου εισήχθη στο Τμήμα μια ώρα αργότερα όταν προσκομίστηκε με ραγδαία επιδείνωση της κλινικής εικόνας.

«Παρά την προσπάθεια όλων των παιδίατρων που κλήθηκαν και αναισθησιολόγου καθώς και επικοινωνία με ΜΕΘ παίδων δεν κατέστη δυνατή η προγραμματισμένη μεταφορά του βρέφους στη ΜΕΘ παίδων σε εφημερεύον Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσής του. Έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της αναπληρώτριας του διοικητή και διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας του Μποδοσακείου, Δέσποινας Καρασαββίδου.

Να σημειωθεί ότι η νεκροψία - νεκροτομή, που διενεργήθηκε χτες στη Λάρισα, έδειξε ως αιτία θανάτου βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

Οι καταγελίες συγγενών

Το αγοράκι πέθανε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο στην Πτολεμαΐδα, από βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού, και κηδεύεται σήμερα.

Και ενώ σήμερα το αγοράκι θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, οι γονείς του συντετριμμένοι καταγγέλλουν ότι πήγαν δύο φορές το παιδί στο νοσοκομείο ωστόσο φέρονται να τους έδιωξαν.

Σύμφωνα με τους γονείς του 15 μηνών αγοριού πήγε άλλες δύο φορές στο νοσοκομείο όμως οι γιατροί έκριναν ότι το αγοράκι δε χρήζει νοσηλείας και έτσι επέστρεψε στο σπίτι του.

Ειδικότερα σύμφωνα πάντα με το περιβάλλον της οικογένειας, η πρώτη φορά που επισκέφτηκαν οι γονείς με το βρέφος το νοσοκομείο ήταν το πρωί της Πρωτοχρονιάς, καθώς το παιδί είχε πολύ υψηλό πυρετό. Οι γιατροί τους έδωσαν οδηγίες και τους είπαν να γυρίσουν στο σπίτι.

Το πρωί της επόμενης ημέρας πήγαν ξανά στο νοσοκομείο καθώς το βρέφος είχε υψηλό πυρετό, ωστόσο και πάλι τους είπαν ότι δε χρειάζεται να γίνει εισαγωγή του. Η τελευταία φορά αποδείχθηκε και μοιραία καθώς όταν έφτασαν το βράδυ της Τρίτης στο “Μποδοσάκειο” οι γιατροί δε κατάφεραν να σώσουν τη ζωή του παιδιού.

Η κηδεία του μωρού θα γίνει στην Αλβανία, χώρα από την οποία κατάγεται η οικογένεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ