ΕΛΛΑΔΑ

Greek mafia: Ανθρωποκυνηγητό για τους εκτελεστές του 44χρονου - Σοκάρουν τα βίντεο της δολοφονίας

Greek mafia: Ανθρωποκυνηγητό για τους εκτελεστές του 44χρονου - Σοκάρουν τα βίντεο της δολοφονίας
Σοκάρουν οι εικόνες από την εν ψυχρώ εκτέλεση του 44χρονου που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Σε ανθρωποκυνηγητό έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, προκειμένου να εντοπίσει τα ίχνη των εκτελεστών της μαφιόζικης δολοφονίας  του 44χρονου στο Νέο Κόσμο

Τον 44χρονο τον «γάζωσαν» την ώρα που έφευγε από το βενζινάδικο με καλάσνικοφ ενώ οι Αρχές έχουν εντοπίσει 90 φυσίγγια.

Το αυτοκίνητο του 44χρονου ήταν θωρακισμένο, ενώ το σημείο αποκλείστηκε με τος αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών και του Εκβιαστών να αρχίζουν να ψάχνουν για στοιχεία.

Η εκτέλεση ήταν επαγγελματική, κράτησε λίγα δευτερόλεπτα και αμέσως οι δράστες εξαφανίστηκαν από μια θεωρητικά πολύ καλά φυλασσόμενη περιοχή με συχνές περιπολίες.

Η χαριστική βολή των εκτελεστών στον 44χρονο σε νέο βίντεο - ντοκουμέντο

Στο μεταξύ σοκάρουν τα βίντεο ντοκουμέντο που ήρθαν στο φως της δημοσιότηταας και δείχνουν την εν ψυχρώ εκτέλεση του 44χρονου.

Σε ένα από αυτά, δείχνει καρέ-καρέ τη χαριστική βολή που έδωσαν οι εκτελεστές στον 44χρονο στην μαφιόζικη δολοφονική επίθεση.

Στο βίντεο φαίνεται ένας εκ των εκτελεστών να ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου και να δίνει με πιστόλι την χαριστική βολή στον 44χρονο από απόσταση αναπνοής, ενώ εκείνος έχει μπει στο αυτοκίνητό του και έχει δεχθεί πυροβολισμούς με καλάσνικοφ από τον ίδιο δράστη. Ο εκτελεστής που φοράει μαύρα ρούχα και κουκούλα, αφού δίνει το τελειωτικό χτύπημα στον 44χρονο, στη συνέχεια τρέπεται σε φυγή.

Σε άλλο βίντεο από κάμερα ασφαλείας, φαίνεται ο 44χρονος ενώ είναι έτοιμος να μπει στο αμάξι του. Δευτερόλεπτα αργότερα ένα αυτοκίνητο σταματάει πίσω ακριβώς από το δικό του, απο το οποίο βγαίνουν δύο άτομα και τον γαζώνουν με καλάσνικοφ και από τις δύο πλευρές του οχήματός του.

Ένας εκ των δραστών για να βεβαιωθεί ότι όντως ο 44χρονος είναι νεκρός, ανοίγει την πόρτα του οχήματος και με περίστροφο τον πυροβολεί από κοντινή απόσταση. Στη συνέχεια οι δράστες ετράπησαν σε φυγή.

Νωρίτερα, το CNN Greece έφερε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του αυτοκινήτου που έκαψαν οι δράστες της μαφιόζικης εκτέλεσης στο Νέο Κόσμο, στην προσπάθειά τους να κρύψουν τα ίχνη τους.

Οι Αρχές, εντόπισαν καμένο στο Δαφνί το όχημα των δραστών, ενώ έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη διαπίστωση του δρομολογίου διαφυγής τους.

Το αυτοκίνητο που έκαψαν οι δράστες στην προσπάθειά τους να καλύψουν τα ίχνη τουςCNN Greece

Αναζητείται επίσης μια μοτοσικλέτα, που μπορεί να ανήκε σε ομάδα υποστήριξης και αποχώρησε με ταχύτητα από τον τόπο του εγκλήματος, αμέσως μετά την εκτέλεση.

Οι Αρχές «ξεσκονίζουν» το υλικό από τις κάμερες, προκειμένου να βρεθούν πιο κοντά στην ανεύρεση των δραστών.

Ο ακριβής αριθμός των φυσιγγίων θα διευκρινιστεί όταν ολοκληρωθεί η έρευνα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας στον τόπο του εγκλήματος. Σημειώνεται ότι μία σφαίρα που πιθανόν «ξέφυγε» από τους δράστες, τρύπησε το τζάμι παραθύρου διαμερίσματος παρακείμενης πολυκατοικίας, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής θεωρούν βέβαιο ότι πρόκειται για ακριβό συμβόλαιο θανάτου και εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο πολεμικά τουφέκια καλάσνικοφ, ενώ δεν αποκλείουν οι δολοφόνοι να άλλαξαν και γεμιστήρες για να αποτελειώσουν τον 44χρονο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το θύμα έφερε βαρύ οπλισμό, αλλά δεν πρόλαβε να τον χρησιμοποιήσει, καθώς οι δράστες είχαν μελετήσει πολύ καλά το σχέδιο τους και δεν αποκλείεται να είχαν κάνει και πρόβες για αυτό δεν του άφησαν περιθώρια αντίδρασης.

Στο αυτοκίνητο του 44χρονου βρέθηκε το πιστόλι του, ένα Glock των 9 χιλιοστών, ενώ στο πορτ μπαγκάζ είχε και ο ίδιος ένα καλάσνικοφ με γεμιστήρες και άγνωστο αριθμό φυσιγγίων.

Υπενθυμίζεται ότι το αυτοκίνητο του θύματος, ένα τζιπ BMW, ήταν θωρακισμένο, αλλά οι εκτελεστές τον αιφνιδίασαν την ώρα που έβγαινε από το βενζινάδικο και πήγαινε να μπει στο όχημα και έτσι δεν πρόλαβε να κλείσει την πόρτα του οχήματος.

Όπως προκύπτει από την μέχρι στιγμής έρευνα, βλήθηκε μέσα στο αυτοκίνητο, πιθανόν και από τις δύο πλευρές.

Ο 44χρονος απασχολεί τις διωκτικές αρχές εδώ και χρόνια, ως ένας από τους πιο ψηλά στην ιεραρχία της λεγόμενης Greek Mafia και το όνομα του συμπεριλαμβάνεται σε δύο μεγάλες δικογραφίες για το χώρο της νύχτας, το 2012 και το 2015.

Επίσης έχει κατηγορηθεί για ληστείες, απόπειρα δολοφονίας, ενώ το όνομα του είχε εμπλακεί και σε ένοπλες επιθέσεις.

Το 2018 είχε δεχτεί και πάλι επίθεση στον Πειραιά και τον είχαν πυροβολήσει τρεις φορές, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, αλλά γλύτωσε, γιατί μπλόκαρε το πιστόλι του δράστη, ενώ δέχτηκε γρήγορα τις πρώτες βοήθειες από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει την υπόθεση, σε συνεργασία με το Τμήμα Εκβιαστών, έχουν συλλέξει και μελετούν πολύ υλικό από κάμερες στην περιοχή του Νέου Κόσμου, τόσο το επίμαχο χρονικό διάστημα εκδήλωσης της μαφιόζικης επίθεσης, όσο και από τις προηγούμενες μέρες, με το σκεπτικό ότι οι δολοφόνοι είχαν μελετήσει από πριν το χώρο και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουν στο εγκληματικό σχέδιό τους.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι με τη δολοφονία του 44χρονου κλείνει ένας κύκλος αίματος που είχε ξεκινήσει στη νύχτα το 2017, με διαδοχικές δολοφονίες ατόμων στο χώρο του υποκόσμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ