ΕΛΛΑΔΑ

Greek Mafia: Τα τρία λάθη των εκτελεστών στα βίντεο της δολοφονίας - Αποκαλυπτικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ

Greek Mafia: Τα τρία λάθη των εκτελεστών στα βίντεο της δολοφονίας - Αποκαλυπτικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ
ΙΝΤΙΜΕ / ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Καρέ - καρέ εξετάζουν οι αστυνομικοί τα βίντεο από την εν ψυχρώ εκτέλεση του 44χρονου στο Νέο Κόσμο, ελπίζοντας ότι θα οδηγηθούν στα ίχνη των στυγνών δολοφόνων, από λάθη τα οποία έκαναν κατά την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου το οποίο είχαν αναλάβει να φέρουν εις πέρας.

Τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν δει αρκετές φορές τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας και σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε τρία διαφορετικά στοιχεία και συγκεκριμένα:

  • Το πρώτο, υπάρχει πιθανότητα ο εκτελεστής που προσέγγισε τον 44χρονο από την πλευρά του οδηγού να μην φορούσε γάντια και να άνοιξε με γυμνό χέρι την πόρτα του οχήματος. Ένα τέτοιο λάθος θα τους δώσει ένα πολύτιμο όπλο στην έρευνα, αν και έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ότι φορούσε χειρουργικό γάντι και δεν είναι ευκρινές στο βίντεο.
  • Το δεύτερο, σε κάποιο σημείο του βίντεο η μάσκα που φορούσε ο εκτελεστής φεύγει λίγο από τη θέση της. Πρέπει να επεξεργαστούν την εικόνα, ελπίζοντας ότι και από εκεί θα αντλήσουν στοιχείο για την ταυτότητά του.
  • Το τρίτο είναι ότι ο εκτελεστής αυτός είναι αμφιδέξιος. Αρχικά χρησιμοποιεί το αριστερό χέρι του για να βάλλει με το καλάσνικοφ, ενώ στη συνέχεια, όταν ρίχνει τις χαριστικές βολές στον 44χρονο με το πιστόλι, το κάνει με το δεξί χέρι. Δεν είναι πρωτόγνωρο -λέει Αξιωματικός της Ασφάλειας στον ANT1- αλλά δείχνει άτομο με δεξιότητα.

Παράλληλα, μέσω βίντεο οι ερευνητές της Ασφάλειας προσπαθούν να υπολογίσουν το ύψος και τη σωματοδομή των εκτελεστών, έτσι ώστε να «μικρύνουν» τον κύκλο των υπόπτων.

Επιπλέον, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν μεταφερθεί το πιστόλι και το καλάσνικοφ θύματος, οι κάλυκες από τα τρία όπλα των δραστών αλλά και τα 5 κινητά τηλέφωνα του 44χρονου.

Θεωρούν δεδομένο στην ΕΛ.ΑΣ ότι τα όπλα δεν θα έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, αλλά ευελπιστούν να βρουν κάποιο στοιχείο μέσα από τα τηλέφωνα.

Αποκαλυπτικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ

Την ίδια ώρα η Αστυνομία, ενδέχεται να ανέμενε τη δολοφονική επίθεση καθώς σύμφωνα με έγγραφο της ΕΛΑΣ με τον τίτλο «υπόθεση - σκιά», το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA, ανέφερε τον 44χρονο ως πιθανό στόχο.

Ο 44χρονος, που είχε το παρατσούκλι «Ζαμπόν» φέρεται να ήταν επί σειρά ετών ο βασικός εκτελεστής της «Greek Mafia». Αστυνομικοί κάνουν λόγο για ένα από τα «ακριβότερα» συμβόλαια θανάτου το οποίο δεν αποκλείεται να φέρει «ανακατατάξεις» στον κόσμο της νύχτας, και αναζητούν το άτομο το οποίο έδωσε την εντολή για να εκτελεστεί το συγκεκριμένο συμβόλαιο.

Η επιχείρηση είχε ξεκινήσει πριν από δυο χρόνια και περιλάμβανε επιτήρηση των συγκεκριμένων ποινικών και ταυτόχρονα κάποιες φιλικές ανακρίσεις προκειμένου να σταματήσει ο μέχρι τότε πόλεμος της νύχτας.

Μάλιστα, κάτι τέτοιο είχε επιτευχθεί για αρκετούς μήνες αλλά σταμάτησε για άγνωστους λόγους από την ελληνική αστυνομία καθώς είχαν διατυπωθεί απόψεις πως η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να έρχεται σε επαφή με νονούς της νύχτας.

Το τέλος του προγράμματος ωστόσο, σηματοδότησε έναν νέο κύκλο αίματος.

Χαρακτηριστικό είναι πως το δεύτερο όνομα που αναφέρεται είναι εκείνου που δολοφονήθηκε προ μερικών μηνών στον Κορυδαλλό.

Επίσης, από την ΕΛ.ΑΣ. είχε ερευνηθεί το ενδεχόμενο το όνομα του θύματος να έχει εμπλακεί σε 11 συμβόλαια θανάτου από τα 24 που υπάρχουν από το 2017.

Σημειώνεται όμως, πως δεν είχε αποδειχτεί οτιδήποτε σε βάρος του και είχαν μείνει μόνο κάποιες υπόνοιες.

Δύο συλλήψεις αστυνομικών για το βίντεο

Στη σύλληψη δύο αστυνομικών προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ για το βίντεο με τους πυροβολισμούς από τη μαφιόζικη εκτέλεση στο Νέο Κόσμο.

Συγκεκριμένα, με τη διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθησαν οι δύο αστυνομικοί που φέρεται να ομολόγησαν ότι κατέγραψαν και διέρρευσαν το βίντεο στα ΜΜΕ με τη σωρό του 44χρονου, ο οποίος δολοφονήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στο Νέο Κόσμο.

Οι κατηγορούμενοι για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο. Την ίδια ώρα εξήχθησαν αντίγραφα της δικογραφίας προκειμένου να διερευνηθεί και η διαρροή βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας του 44χρονου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ