ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Φυσίγγιο για αγριογούρουνα κοντά στη σορό του 31χρονου - Τι ομολόγησε ο κρεοπώλης

Μεσολόγγι: Φυσίγγιο για αγριογούρουνα κοντά στη σορό του 31χρονου - Τι ομολόγησε ο κρεοπώλης
Έρευνες για τον εντοπισμό του όπλου με το οποίο πυροβολήθηκε ο 31χρονος και το κινητό του τηλέφωνο INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φυσίγγιο για αγριογούρουνα βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στην βαλτώδη περιοχή της Ευαγγελίστριας στο Μεσολόγγι, κοντά στο σημείο όπου χθες Δευτέρα εντοπίστηκε η σορός του 31χρονου Μπάμπη μετά από 18 ημέρες ερευνών.

Το σημαντικό αυτό εύρημα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, όπως και οι δύο καραμπίνες του κρεοπώλη θα μεταφερθούν στην Αθήνα για βαλλιστική εξέταση, για να διαπιστωθεί αν το φυσίγγιο έχει σχέση με την δολοφονία του νεαρού κυνηγού.

Οι ερευνητές της αστυνομίας, δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο ο δράστης να χρησιμοποίησε την καραμπίνα του νεαρού για να τον τραυματίσει θανάσιμα και στη συνέχεια να την πέταξε.

Έτσι αύριο στη περιοχή της Ευαγγελίστριας, όπου έγινε η δολοφονία, θα φτάσουν ναρκαλιευτές του Στρατού και με ένα ειδικό μηχάνημα που έχει ενσωματωμένο μαγνήτη ανάσυρσεις μεταλλικών αντικειμένων, και θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν την καραμπίνα του θύματος ή και άλλα φυσίγγια που είχε στην κατοχή του ο νεαρός κυνηγός.

Στο μεταξύ, οι αναλυτές της αστυνομίας, αποτύπωσαν σε χάρτη την διαδρομή που ακολούθησε με το αυτοκίνητό του ο κρεοπώλης στο Μεσολόγγι μετά την δολοφονία του Μπάμπη. Όπως φαίνεται στο χάρτη, ο 50χρονος δεν έστριψε δεξιά από την οδό Ναυπάκτου για να πάει σπίτι του, αλλά έστριψε αριστερά στην οδό Σπύρου Μουστακλή και κινήθηκε προς την λιμνοθάλασσα.

Στο τέλος του δρόμου, στις 21:45 το βράδυ στις 4 Ιανουαρίου, εκπέμπει σήμα για τελευταία φορά το κινητό του Μπάμπη Κούτσικου.

Στη συνέχεια κλείνει το κινητό τηλέφωνο, και όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας το πέταξε στη λιμνοθάλασσα και επέστρεψε σπίτι του. Εκεί επικεντρώνονται οι έρευνες λιμενικού και εθελοντών για το iphone του θύματος.

Ένα άλλο στοιχείο προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση είναι πως ο δράστης πυροβόλησε μια φορά το θύμα, ενώ ήταν σκυμμένο από μπροστά και πλάγια στην αριστερή ωμοπλάτη και στο σώμα του 31χρονου ο ιατροδικαστής εντόπισε 10 σκάγια που είναι για αγριογούρουνο.

«Πήγαμε βόλτα στον κάμπο», είπε ο κρεοπώλης στην απολογία του

Ο 50χρονος κρεοπώλης χθες κρίθηκε, προφυλακιστέος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, μετά τη μαραθώνια απολογία του ενώπιον του ανακριτή Μεσολογγίου. Συγγενείς του 31χρονου αποδοκίμασαν έντονα τον κατηγορούμενο όταν βγήκε από το δικαστικό μέγαρο.

Ο κρεοπώλης ισχυρίστηκε στην πολύωρη απολογία του πως «κακώς είπα ψέματα στην αρχή ότι δεν ήμουν με τον Μπάμπη. Είχαμε πάει μια βόλτα στον κάμπο Ευηνοχωρίου. Γύρισα και τον άφησα στον κόμβο των ΤΕΙ».

– Γιατί πήγες στην Κλεπά;

«Δεν γνώριζα ότι είναι αγνοούμενος».

– Γιατί δεν πήρες τους γονείς;

«Γιατί δεν το θεώρησα σημαντικό».

Ξανά στον ανακριτή ο κρεοπώλης - Διατάχθηκε η λήψη DNA από τον 50χρονο

Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσει εκ νέου ο 50χρονος κρεοπώλης, ο οποίος την Δευτέρα (23/1) αποφασίστηκε να προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό, ενώ την ίδια ώρα οι Αρχές διέταξαν να ληφθεί από αυτόν και δείγμα DNA.

Σκοπός είναι να διαπιστωθεί εάν στη σορό του 30χρονου θύματος βρέθηκε γενετικό υλικό του συλληφθέντος. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια θα πιάσουν δουλειά αμέσως μετά σε μια προσπάθεια να συγκριθούν τα ευρήματα από τη λήψη DNA. Εάν υπάρξει συσχετισμός των δύο δειγμάτων, τότε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θα έχουν «δέσει» το θύμα με τον δολοφόνο.

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Την ίδια ώρα η έρευνα της ΕΛΑΣ κινείται προς κάθε κατεύθυνση καθώς η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, με τις Αρχές να εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο να υπάρχει συνεργός.

Ο χώρος όπου εντοπίστηκε η σορός παραμένει αποκλεισμένος από την Αστυνομία, προκειμένου να ερευνηθεί εξονυχιστικά, ώστε να εντοπιστούν τυχόν ευρήματα που θα βοηθήσουν στις έρευνες, όπως για παράδειγμα, γενετικό υλικό.

Παράλληλα, αναζητούνται το κυνηγετικό όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε ο 31χρονος, το κινητό του τηλέφωνο, ενώ θα εξεταστεί εκ νέου το βιντεοληπτικό υλικό που έχει στην διάθεσή της η Αστυνομία.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στην Πάτρα η σορός του 31χρονου φέρει πολλαπλά τραύματα σε πόδια και χέρια από κυνηγετική καραμπίνα και σκάγια για αγριογούρουνα.

Βλήθηκε από μπροστά και αριστερά, από κοντινή απόσταση, ανατρέποντας τα πρώτα σενάρια που ήθελαν να πυροβολείται πισώπλατα.

Η κηδεία του άτυχου Μπάμπη θα γίνει την Τετάρτη 24/01.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ