ΕΛΛΑΔΑ

Οκτάωρο μπλόκο αγροτών στην Εθνική Θεσσαλονίκης-Μουδανιών - Μοιράζουν ελιές στους οδηγούς

Οκτάωρο μπλόκο αγροτών στην Εθνική Θεσσαλονίκης-Μουδανιών - Μοιράζουν ελιές στους οδηγούς
Αγροτικά μπλόκα στη Θεσσαλονίκης - Μουδανιών EUROKINISSI

Στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών προχώρησαν λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής (2/11) οι αγρότες, κλείνοντας και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με τα τρακτέρ και τα φορτηγά τους. 

Το «μπλόκο» αναμένεται να διαρκέσει συνολικά οκτώ ώρες, με τους αγρότες της Χαλκιδικής να μοιράζουν ελιές σε διερχόμενους οδηγούς, ζητώντας συγνώμη για την ταλαιπωρία.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξαχθεί από παράπλευρες οδούς.

Να σημειωθεί πως, από την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων, οι εργαζόμενοι του κλάδου από την Κεντρική Μακεδονία πραγματοποιούν συμβολικούς αποκλεισμούς, παρόλο που η κυβέρνηση έχει θέση σαν προϋπόθεση για διάλογο τους «ανοιχτούς δρόμους».

Νωρίτερα, αγρότες περίμεναν την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέωςέξω από εκδήλωση στη Γρεβενά για νατης παραδώσουν τα αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες περίμεναν την υπουργό με παραταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο Γρεβενών, όπου θα πραγματοποιείτο η εκδήλωση της ΝΟΔΕ Γρεβενών της ΝΔ.

Η κ. Κεραμέως υποσχέθηκε ότι «θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό τα ιδιαίτερα αιτήματα των αγροτών της περιοχής» και υπενθύμισε ότι «εκκρεμεί η συνάντηση της 15μελούς αντιπροσωπείας τους στο Μαξίμου» ενώ τόνισε ότι «υπάρχει θέληση από την πλευρά της κυβέρνησης για την λύση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα».

Μητσοτάκης: «Θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για την ενίσχυση των αγροτών»

Κάθε δυνατή προσπάθεια πρόκειται να καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση για την ενίσχυση των αγροτών, όπως επεσήμανε στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για να μειώσουμε τους παράγοντες κόστους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής». Ξεκαθάρισε, όμως, για μια ακόμη φορά, ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ανοιχτούς δρόμους.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «η κυβέρνηση είναι πάντα στη διάθεση κάθε επαγγελματικής ομάδας, να ακούσει συντεταγμένα τα προβλήματα και τις αγωνίες τους, αναζητώντας εφικτές λύσεις σε όσα τους απασχολούν».

«Έτσι και με τους αγρότες. Την Τρίτη το μεσημέρι θα συναντηθώ με τους εκπροσώπους τους και βεβαίως με την προϋπόθεση ότι οι δρόμοι θα είναι ανοιχτοί» πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ