ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμοί στη Γλυφάδα: Το χρονικό της τραγωδίας στη ναυτιλιακή εταιρεία

Πυροβολισμοί στη Γλυφάδα: Το χρονικό της τραγωδίας στη ναυτιλιακή εταιρεία
IN TIME

Τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους και ο δράστης είναι ο απολογισμός του μακελειού που εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, όταν ο 76χρονος άνδρας ελληνοαιγυπτιακής καταγωγής εισέβαλε στο κτήριο και σκότωσε την ιδιοκτήτρια της εταιρείας Μαρία Καρνέση, τον συνιδιοκτήτη και διαχειριστή και έναν πρώην καπετάνιο, υπάλληλο της εταιρείας.

Ο 76χρονος, με το όνομα Ελ Μπουράι (οι συνάδελφοί τον φώναζαν Άρη) είχε απολυθεί (εργαζόταν ως φύλακας στο σπίτι της ιδιοκτήτριας) και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος είχε προσχεδιάσει από πολύ καιρό πριν την επίθεση, με βασικό ζητούμενο να εκδικηθεί τους «υπεύθυνους».

Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας πυροβολήθηκε στο κεφάλι, ενώ τα άλλα δύο θύματα στο σώμα.

Η εφοπλίστρια και ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρίας Μαρία Καρνέση.

Έτσι, το πρωί της Δευτέρας έφτασε με το αυτοκίνητό του έξω από την εταιρεία, πάρκαρε στο υπόγειο και μπήκε στα γραφεία έχοντας μαζί του μία καραμπίνα.

Μάλιστα, οι άνθρωποι της ΕΛΑΣ εντόπισαν στο αυτοκίνητό του ένα κρυμμένο περίστροφο.

Εurokinissi

Κατά την είσοδό του απευθύνθηκε στους εργαζόμενους φωνάζοντας: «Ήρθα για να λύσουμε το πρόβλημά μας, ήρθα για να ξεκαθαρίσουμε».

Έντρομοι υπάλληλοι της εταιρείας ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό, όπως και γείτονες που άκουσαν τους πυροβολισμούς.

Eurokinissi

Ο δράστης εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι γνώριζε καλά το κτήριο, απέκτησε πρόσβαση από το υπόγειο της επιχείρησης, κατευθύνθηκε αρχικά στον ημιόροφο, άρχισε να πυροβολεί κατά πάντων, αφήνοντας πίσω του τρεις νεκρούς, πριν ο ίδιος δώσει τέλος στη ζωή του, με τους αστυνομικούς να βρίσκουν δίπλα και την καραμπίνα την οποία χρησιμοποίησε.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και δύο γυναίκες, οι οποίες είχαν κρυφτεί και κλειδωθεί σε μια τουαλέτα. Τις απεγκλώβισαν και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, πήγαν για τις πρώτες βοήθειες.

Δεν έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο σίγουρα θα χρειαστεί να κάνουν εξετάσεις και να έχουν ψυχολογική υποστήριξη.

Εκτός από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, στο κτήριο πήγε και ιατροδικαστής, προκειμένου να εξετάσει μακροσκοπικά τις σορούς και να ξεκινήσει η διαδικασία της σύνταξης του πορίσματος νεκροψίας – νεκροτομής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ