ΕΛΛΑΔΑ

Επέμβαση των ΜΑΤ σε υπό κατάληψη σχολές του ΑΠΘ με δεκάδες προσαγωγές ατόμων

Επέμβαση των ΜΑΤ σε υπό κατάληψη σχολές του ΑΠΘ με δεκάδες προσαγωγές ατόμων

Ανδρες των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Σε δεκάδες προσαγωγές έχουν προχώρησαν οι άνδρες των ΜΑΤ, σε επέμβαση που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (16/3) στη Σχολή Θετικών Επιστημών, καθώς και στο Βιολογικό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίες τελούν υπό κατάληψη αρκετές εβδομάδες, με αφορμή το νόμο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν έξω από το πανεπιστήμιο και σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν φοιτητές, η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιήθηκε την ώρα που πραγματοποιούσαν «δράση επανοικειοποίησης του χώρου», καθώς άτομα φέρονται να προσπάθησαν να αφαιρέσουν τις λαμαρίνες από την υπό κατασκευή βιβλιοθήκη.

Στην επέμβαση συμμετείχαν δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ. Πάντως ένταση σημειώθηκε και με φοιτητές που διαμαρτύρονταν μπροστά από το κτήριο. Ειδικότερα, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στις εισόδους του ΑΠΘ με τους φοιτητές να φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Από το ΣΘΕ βγήκαν άτομα με πανό και φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τουλάχιστον 40 άτομα προσήχθησαν κατά την η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. Στο σημείο βρέθηκαν και καθηγητές, καθώς με την παρουσία τους ήθελαν να εξασφαλίσουν την όσο το δυνατόν πιο ήρεμη επέμβαση της αστυνομίας.

Περιμετρικά του κτηρίου αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιώντας ελέγχους, ενώ ο Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού ΑΠΘ κάλεσε σε συγκέντρωση ενάντια στην επέμβαση της αστυνομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ