ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Κατατέθηκαν νέα στοιχεία για τα υλικά που έπαιξαν ρόλο στην έκρηξη και τη φωτιά

Τέμπη: Κατατέθηκαν νέα στοιχεία για τα υλικά που έπαιξαν ρόλο στην έκρηξη και τη φωτιά

Η ανάσυρση βαγονιών μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

EUROKINISSI

Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (22/3) ο Χρήστος Κωνσταντινίδης σύζυγος της Βασιλικής Χλωρού που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα των Τεμπών, προκειμένου να καταθέσει στις ανακριτικές αρχές νέα στοιχεία σχετικά με τα υλικά που φέρεται να μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και ενδεχομένως έπαιξαν ρόλο στην έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε της σύγκρουσης.

Επίσης όπως ανέφερε θα κατατεθούν νέα στοιχεία σχετικά με τι ενέργειες που έγιναν στον χώρο τις πρώτες ώρες της σύγκρουσης αλλά και τις επόμενες ημέρες.

Όπως δήλωσε ο ίδιος «...μετά από πολλές προσπάθειες για την ανάδειξη της αλήθειας, παραμένοντας αρωγοί στο έργο των ανακριτικών αρχών καταφέραμε, μετά από πολύ κόπο, με την ομάδα τεχνικών συμβούλων να φέρουμε καινούρια στοιχεία. Τα στοιχεία αφορούν τα υλικά που δημιούργησαν την έκρηξη και ο τρόπος που έχει γίνει. Καθώς επίσης και οτιδήποτε άλλο έχει συμβεί τις πρώτες ώρες του εγκλήματος και τις πρώτες ημέρες της διαμόρφωσης όλων των ενεργειών που έγιναν εκεί.

Καταδεικνύει, με λεπτομέρειες και όλα όσα δεν έχουν γίνει σύμφωνα με τους κώδικες, που αφορούν και τις προανακριτικές έρευνες και τον τρόπο μεταφοράς των αμαξοστοιχιών. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα, έχουν αναλυθεί σε υπέρ υψηλής ευκρίνειας συστήματα στο εξωτερικό και είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε στην Εισαγγελία για να επιτελέσει το έργο της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ