ΕΛΛΑΔΑ

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια ζωή επιτυχιών - Από το Ελεύθερο Θέατρο στις «Τρεις Χάριτες»

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια ζωή επιτυχιών - Από το Ελεύθερο Θέατρο στις «Τρεις Χάριτες»

Η Άννα Παναγιωτοπούλου

Eurokinissi

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν μια από τους ηθοποιούς που γνώρισε τη μεγάλη αγάπη του κοινού μέσα από τους ρόλους της στις «Τρεις Χάριτες» και στο «Ντόλτσε Βίτα», αλλά ακόμη πιο πριν, στην αρχή της καριέρας της από τη συμμετοχή της στο Ελεύθερο Θέατρο. 

Η δική μας «Χριστίνα» ήθελε να γίνει ηθοποιός από τα παιδικά της χρόνια. Οι γονείς της δεν ήθελαν να ασχοληθεί με το θέατρο. Όταν την έστειλαν στην Ελβετία για σπουδές, γύρισε κρυφά και έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό. Εκεί πρωτοσυνάντησε και τον Σταμάτη Φασουλή, με τον οποίο ήταν στην ίδια τάξη.

Η συνάντηση με τον Φασουλή και το Ελεύθερο Θέατρο

Μαζί με τη Σταμάτη Φασουλή υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο -σχεδόν από τις απαρχές του- και πρωταγωνίσθηκαν στην πρώτη της μεγάλη επιτυχία Και συ χτενίζεσαι, που έκανε γνωστό και αγαπητό στο ευρύ κοινό.

Ανέβαζαν παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, από Μπρεχτ μέχρι Χουρμούζη. Μόνιμη «στέγη» απέκτησαν όταν πήγαν στο Άλσος Παγκρατίου. Παράλληλα, μέχρι τότε, οι συμμετέχοντες στον θίασο ασχολούνταν και με άλλες δουλειές για βιοπορισμό.

Το 1980, το Ελεύθερο Θέατρο σταμάτησε και ιδρύθηκε η Ελεύθερη Σκήνη, από την Άννα Παναγιωτοπούλου και τον Σταμάτη Φασουλή, που επρόκειτο ουσιαστικά για μια μετονομασία του Ελεύθερου Θεάτρου. Η Άννα Παναγιωτοπούλου συνέχισε με επιθεωρήσεις, στις οποίες έπαιζε αλλά έγραφε και τα κείμενα.

Η «Μαντάμ Σουσού»

Ευρέως γνωστή έγινε μέσω της συμμετοχής της σε τηλεοπτικές σειρές, αρχικά στην κρατική και στη συνέχεια στην ιδιωτική τηλεόραση. Ο Σταθμός της τηλεοπτικής της καριέρας και η προσωπικότητα της «φαβορί», θεωρείται η ενσάρκωση της «Μαντάμ Σουσού» στην ομότυπη διασκευή του μυθιστορήματος του Δημήτρη Ψαθά τη σεζόν 1986-87.

Οι Τρεις Χάριτες και η συνάντηση με τον Θανάση Ευθυμιάδη

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, όμως, μπήκε στις ζωές των ανθρώπων μέσα στη συμμετοχή της σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Οι τρεις Χάριτες» του δίδυμου Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, στο πλευρό των Μίνας Αδαμάκη, Νένας Μεντή, Άννας Κυριακού και Ντόλτσε Βίτα μαζί τους Κατιά. Μπαλανίκα, Μαρία Καβογιάννη, Μαρία Φωκά, Θανάση Ευθυμιάδη, Κατερίνα Ζιώγου, Παύλο Ορκόπουλο, Γαλήνη Τσεβά κ.ά.

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές Safe Sex, Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο και το «Αυστηρώς Κατάλληλο».

Την είδηση ​​του θανάτου της έκανε γνωστή ο Σταμάτης Κραουνάκης με την ανάρτησή του στο facebook.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ