ΕΛΛΑΔΑ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη 24/11

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη 24/11
EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Εικοσιτετράωρη γενική απεργία και συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ αύριο Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

 

Στην εικοσιτετράωρη απεργία θα συμμετέχουν και οι γιατροί και εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές Υγείας. Ως εκ τούτου τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Τη συμπαράστασή της στην απεργία της ΑΔΕΔΥ εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία καλεί σε δυναμικό παρών στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα και αναφέρει ότι η παρουσία της θα είναι η αρχή για νέες δράσεις, με επόμενο μεγάλο σταθμό την 8η Δεκέμβρη με την πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Αλλά και η Λαϊκή Ενότητα, με ανακοίνωσή της, εκφράζει την πλήρη στήριξή της και δηλώνει τη συμμετοχή της στη γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Την Τρίτη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μέλη του ΔΣ, έκαναν λόγο για «σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων με ταυτόχρονη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αμφισβήτηση του κατώτατου μισθού και επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες».

Επίσης, επισημάνθηκε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι μείωθηκαν κατά 370.000 από το 2011 μέχρι σήμερα.Συγκεκριμένα, το 2011 ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων ανερχόταν σε 936.000, ενώ σήμερα μαζί με τους ένστολους είναι 567.000.

Με αυτό τον τρόπο οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ θέλησαν να καταδείξουν τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν σε καίριους τομείς του δημόσιου τομέα και να αιτιολογήσουν το αίτημα τους για ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, κυρίως στο χώρο της Υγείας της Παιδείας των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ