ΕΛΛΑΔΑ

Ακούνητοι οι πυροσβέστες έξω από το υπουργείο - Η υπόσχεση Γεροβασίλη (pics&vids)

Ακούνητοι οι πυροσβέστες έξω από το υπουργείο - Η υπόσχεση Γεροβασίλη (pics&vids)
CNN Greece

Οι πυροσβέστες αποφάσισαν να "κατασκηνώσουν" έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασιλίσσης Σοφίας παρά το γεγονός ότι ικανοποιήθηκε το αίτημά τους να μιλήσουν με την Όλγα Γεροβασίλη για το ζήτημα της μονιμοποίησής τους, καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν την Πέμπτη. Ωστόσο, δείχνουν δύσπιστοι και αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο μέχρι και την τελική επίλυση του προβλήματός τους. 

Μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με την Όλγα Γεροβασίλη, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρει πως:

Δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας. Μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, με διάταξη που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

pur

Ωστόσο, οι πυροσβέστες είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στο υπουργείο πραγματοποιώντας ουσιαστικά καθιστική διαμαρτυρία. Ωστόσο, η Βασιλίσσης Σοφίας παραμένει κλειστή από τη συγκέντρωση με την αστυνομία να παρακολουθεί διακριτικά.

astynomia copy

unnamed 1 copy

Νωρίτερα το μεσημέρι, υπήρξαν επεισόδια έξω και μέσα στο υπουργείο, όταν οι πυροσβέστες έσπασαν την κεντρική πόρτα του υπουργείου, ανέβασαν τα ρολά και φωνάζοντας συνθήματα εισέβαλαν στο ισόγειο του κτηρίου όπου και παραμένουν πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου, Λευτέρης Σουχάιμπ

Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο:

final copy copy
final 1
final 2
final 6

Το σκηνικό της έντασης ξεκίνησε όταν πυροσβέστες είδαν μια διμοιρία των ΜΑΤ να φρουρεί την είσοδο του υπουργείου. Τους ζήτησαν να τους επιτραπεί η είσοδος στο υπουργείο και μετά την άρνησή τους δημιουργήθηκε ένταση.

Το αίτημά τους κοινοποίησαν, με διαδοχικές συγκεντρώσεις, στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ ανάλογες κινήσεις θα γίνουν και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ