ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του αμερικανού τουρίστα

Ζάκυνθος: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του αμερικανού τουρίστα
Facebook

Οι οκτώ συλληφθέντες για την δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού Bakari Henderson, που άφησε την τελευταία του πνοή στο Λαγανά Ζακύνθου, ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια και η αστυνομία είχε αποκλείσει την οδό Τερτσέτη, μπροστά από το δικαστικό μέγαρο.

Στους κατηγορούμενους θα ασκηθεί ποινική δίωξη και στην συνέχεια θα γυρίσουν πίσω στα κρατητήρια του Αστυνομικού τμήματος, ενώ την Δευτέρα θα αρχίσουν οι ανακρίσεις για το θάνατο του Αμερικανού τουρίστα.

Η αιτία της άγριας δολοφονίας

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της αστυνομίας, από στοιχεία βίντεο που έχει στην διάθεσή της, ο νεαρός έχασε την ζωή του λόγω μιας... selfie.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, ο νεαρός και η παρέα του έβγαλαν μια φωτογραφία με την σερβιτόρα του μπαρ, όπου διασκέδαζαν. Ο μπράβος του μαγαζιού ενοχλημένος από τη φωτογραφία ζήτησε εξηγήσεις από την παρέα και άμεσα ξεκίνησε ο καυγάς με τον 22χρονο.

zak

Στα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, φαίνεται ο νεαρός να το βάζει στα πόδια, με τον 32χρονο υπάλληλο του μπαρ να τον ακολουθεί κατά πόδας, μαζί με ακόμη έναν υπάλληλο αλλά και έξι Σέρβους.

Οι άντρες μετά το κυνηγητό έπιασαν τον νεαρό και τον χτύπησαν άγρια, ακόμη και όταν βρισκόταν στο έδαφος αναίσθητος. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης το θύμα έχασε τη ζωή του από εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ όπως φαίνεται δεν πρόλαβε καν να αμυνθεί.

Ο νεαρός τουρίστας έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προήλθαν από χτυπήματα, τα οποία επέφεραν την εγκεφαλική αιμορραγία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1.

Όπως αναφέρει το πόρισμα της Αγγελικής Τσιόλα, το θύμα δεν πρόλαβε να αντισταθεί καθώς οι δράστες τον πέταξαν κάτω και ξεκίνησαν αμέσως να τον χτυπούν, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να αμυνθεί.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει στην σύλληψη οκτώ ατόμων, ενός Έλληνα και επτά Σέρβων. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η αστυνομία προχώρησε σε επιχείρηση στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι έξι από τους επτά Σέρβους, που τελικώς συνελήφθησαν. Οι άλλοι δύο ύποπτοι ήταν στα χέρια των Αρχών από την Παρασκευή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ