ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Δωδεκάνησα: Τα μηνύματα των πολιτικών

Σεισμός Δωδεκάνησα: Τα μηνύματα των πολιτικών
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κιάρης

Τα πρώτα μηνύματα μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στέλνουν από το πρωί οι πολιτικοί αρχηγοί στους πληγέντες του μεγάλου σεισμού στην Κω

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο Twitter: «Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των 2 νεκρών από τον μεγάλο σεισμό στην Κω. Κλιμάκιο του κόμματος μεταβαίνει εκεί. Είμαστε δίπλα στους Κώες».

Capture copy

Παράλληλα και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε στο λογαριασμό του, σε δύο ξεχωριστά tweets:

Η σκέψη μας είναι στους νησιώτες μας στην Κω και τα άλλα νησιά. Ελπίζω το κράτος να ανταποκριθεί και να βοηθήσει άμεσα και αποτελεσματικά. Με το φως της ημέρας φάνηκε ότι οι ζημιές στο λιμάνι της Κω δεν είναι μεγάλες. Μην αναβάλλετε τις διακοπές σας στην υπέροχη γη του Ιπποκράτη.

Συλλυπητήρια από τον Νίκο Βούτση

Τα συλλυπητήριά του στους οικείους των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό στην Κω εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στους οικείους των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό στην Κω και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Είμαστε όλοι στον πλευρό των κατοίκων της Κω, που δοκιμάζονται από τον σεισμό», αναφέρει ο κ. Βούτσης σε σχετική δήλωση.

Κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Κω

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο της Κω, Γιώργο Κυρίτση είχε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η κυρία Γεννηματά «ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το σεισμό και του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της».

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση «κλιμάκιο αποτελούμενο από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό (βουλευτή Δωδεκανήσου) και τον αρμόδιο τομεάρχη της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη, μεταβαίνει στην Κω ώστε να διαπιστωθεί η έκταση των προβλημάτων και να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στα άμεσα μέτρα ανακούφισης των κατοίκων και αποκατάστασης της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στο νησί».

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε στους τραυματίες γρήγορη ανάρρωση» καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ