ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Δύο νέες κοινωνικές δομές ιδρύθηκαν στην πόλη

Χανιά: Δύο νέες κοινωνικές δομές ιδρύθηκαν στην πόλη
EUROKINISSI

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων Ελευθερία Αλιφιεράκη ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη λειτουργία Κέντρου Ρομά στο οποίο θα προσφέρονται κοινωνικές συμβουλευτικές υπηρεσίες σε Ρομά και μέλη των οικογενειών τους που βρίσκονται στα Χανιά. Το Κέντρο στεγάζεται σε χώρους του πρώην Δημαρχείου Σούδας.

Παράλληλα η κ. Αλιφιεράκη ανακοίνωσε την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας στο ισόγειο του Δημαρχείου Χανίων στην οδό Υψηλαντών και θα παρέχει υπηρεσίες σε πολίτες που αντιμετωπίζουν κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα.

Οι δύο νέες δομές χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και θα λειτουργούν υπό την εποπτεία των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων.

Στο Κέντρο Κοινότητας και το παράρτημα Ρομά απασχολούνται δύο κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγος, παιδοψυχολόγος, νοσηλευτές, επόπτης υγείας ειδικός παιδαγωγός και μία διαμεσολαβήτρια για τη διασύνδεση με τον τοπικό πληθυσμό.
Σύμφωνα με την κ. Αλιφιεράκη, η λειτουργία των δύο Κέντρων «έρχεται να συμπληρώσει το έργο της πρόνοιας στον τομέα της διασύνδεσης των κοινωνικο-οικονομικά αδυνάτων με διάφορα προγράμματα, της υποβοήθησής τους στη συμπλήρωση εντύπων και σε ό,τι άλλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ