ΑΠΟΨΕΙΣ

«Να γυρίσουμε τη χώρα με τα χέρια μας»

«Να γυρίσουμε τη χώρα με τα χέρια μας»
REUTERS/Ricardo Moraes

Έχουμε κλάψει πολλοί από εμάς για πολύ καιρό πάνω από την κρίση και είναι καιρός να κάνουμε κάτι!

Φαίνεται όμως ότι η παρούσα κατάσταση δεν είναι παροδική και ίσως είναι απλά η φυσική κατάσταση των πραγμάτων. Ίσως η πλασματική ευημερία που βιώσαμε από το 80 και μετά δεν θα ξαναέρθει ποτέ θα πρέπει λοιπόν να σηκωθούμε και να γυρίσουμε την χώρα με τα χέρια μας.

Τώρα αν έρθει και το "ιππικό" με τη μορφή μεγάλων ξένων επενδύσεων ακόμα καλύτερα. Επειδή οπού δεν δουλεύει η Παιδεία δουλεύει δυστυχώς η Αστυνομία, η Επιτροπή Ηγεσίας του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου αποφάσισε να μιλήσει στους νέους.

Η Επιτροπή αποτελείται από μια παρέα νέων ανθρώπων, Γενικοί Διευθυντές και ιδιοκτήτες μεγάλων Ελληνικών ή πολυεθνικών επιχειρήσεων, και στόχο έχει να περάσει το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ανάγκης αυτενέργειας σε ημερίδες που απευθύνονται σε φοιτητές, μεταπτυχιακούς, παιδιά εργαζομένων σε εταιρείες μέλη του AmCham και όχι μόνο.

artemis myropoulos

Ο κ.Αρτέμης Μυρόπουλος

Με ζωντανά παραδείγματα τους ίδιους τα ίδια τα ανώτατα στελέχη που την αποτελούν και τις εταιρείες τους "αποκαλυπτόμεθα" και κάνουμε διάλογο ώστε οι νέοι να μάθουν το ζητάει ο εργοδότης τους από έναν νέο εργαζόμενο η υποψήφιο και πως η επιχειρηματικότητα είναι κι αυτή επιλογή που πρέπει να υπάρχει στο μυαλό των τολμηρών.

Επειδή μου αρέσει ιδιαίτερα να φέρνω παραδείγματα και από τη δική μας αρχαία ιστορία, θα σας πω σύντομα μια ιστορία που περιλαμβάνεται στο βιβλίο μου το The Nameless-15 Stories of Leadership from Ancient Greece. Λίγοι γνωρίζουν ότι όλος ο Αθηναϊκός στρατός που πολέμησε στη μάχη του Μαραθώνα αναγκάστηκε το ίδιο βράδυ της μάχης, εξαντλημένος να τρέξει τον Μαραθώνιο για να φτάσει χαράματα στην Αθήνα.

Ο λόγος ήταν ότι ο Περσικός στόλος αντί να φύγει μετά την ήττα του προς ανατολάς περιέπλευσε το Σούνιο για να επιτεθεί στην άδεια από στρατό Αθήνα. Εντέλει πρόφτασαν με απώλειες στο δρόμο και ξέρουμε τη συνέχεια. 2500 χρόνια τώρα οι ετήσιοι Μαραθώνιοι σε πόλεις όλου του κόσμου αναβιώνουν αυτή τη στιγμή. Αυτό πιυ θέλω να πω είναι ότι αν τα καταφέρουμε να νικήσουμε αυτή την κρίση η περηφάνια και η αίσθηση του υπέρ-επιτεύγματος θα είναι το καύσιμο της ορμής μας για πολλά χρόνια μετά.

Η Επιτροπή Ηγεσίας (Leadership Committee) του Ελληνο-Aμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου περιμένει με χαρά τους νέους ηλικίας 17-25 ετών (δηλαδή μαθητές τελευταίας τάξης Λυκείου και φοιτητές) την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, ώρα 17.00, στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, αίθουσα Cotsen Hall, σε εκδήλωση με τίτλο LEADERSHIP FORUM ‘ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ’.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν από κορυφαία διευθυντικά στελέχη και σημαντικούς επιχειρηματίες, ολοι νέοι κι αυτοί, για τις εξελίξεις, προκλήσεις και ευκαιρίες του μέλλοντος όσο αφορά επαγγελματικές σταδιοδρομίες και ταυτόχρονα θα έχουν την δυνατότητα να θέσουν τους προβληματισμούς τους μέσα από ένα εποικοδομητικό διάλογο που πραγματοποιείται σε κάθε εκδήλωση.

Οι εκδηλώσεις αυτές εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων του Επιμελητηρίου μας με αφορμή την ανακήρυξη του 2016 από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ως έτος ‘Ανάπτυξης & Απασχόλησης / GROWTH & JOBS’.

Ο κ.Αρτέμης Μυρόπουλος είναι Πρόεδρος Επιτροπής Ηγεσίας Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου & Managing Partner, Linkage Greece.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ