Συγκλονιστική περιγραφή μοναχού την ώρα του χτυπήματος στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι στο Όρος Σινά
Εικόνα από την Αγία Αικατερίνη στο Όρος Σινά - Πηγή: Reuters/Amr Abdallah Dalsh (φωτογραφία αρχείου)

Τη στιγμή της επίθεσης έξω από την Αγία Αικατερίνη στο Όρος Σινά περιγράφει σε αποκλειστική συνέντευξή του στο CNN Greece o Δικαίος της Μονής πατ. Αρσένιος,  ο δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία του Μοναστηριού.

Διαβάστε επίσης

Ο πατ. Αρσένιος λέει ότι το συμβάν έγινε ένα χιλιόμετρο έξω από τη Μονή στις 19.30 με 19.40, την Τρίτη 18 Απριλίου και ότι ο ίδιος μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Δαμιανό ξεναγούσαν επισκέπτες στη Μονή.

Σε ότι αφορά στους προσκυνητές, τους πατέρες και τους εργαζομένους της Μονής ο πατ. Αρσένιος λέει ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Ο πατ. Αρσένιος διευκρινίζει επίσης ότι το μοναστήρι είναι επισκέψιμο και δεν έχει αλλάξει η καθημερινότητα των μοναχών. Διευκρινίζει ότι τελούνται οι Θείες Λειτουργίες και είναι επισκέψιμο για τον κόσμο. 

Για τα μέτρα ασφαλείας λέει ότι έχουν αυξηθεί, έχουν έρθει ειδικά σώματα από το στρατό και την αστυνομία. Ο πατ. Αρσένιος εξηγεί ότι το χτύπημα μπορεί να προκλήθηκε είτε από εξωγενή παράγοντα είτε από φανατικό που προέρχεται από το Βόρειο Σινά, αλλά ακόμα και από κάποιον που ήθελε να κάνει κακό στην περιοχή.

Μιλά επίσης και για τις δύο εκδοχές που υπάρχουν για το πώς εκτυλίχτηκε το περιστατικό.


Διαβάστε επίσης

Νέες προκλήσεις για το Ιράκ μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους

Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τη νίκη του Ιράκ έναντι του ISIS

Οι μαχητές του ISIS επέστρεψαν στο Ιντλίμπ

Αίγυπτος: Σπουδαία ανακάλυψη μούμιας στο Λούξορ (pics)