ΚΟΣΜΟΣ

Οι Αρχές είχαν εκφράσει ανησυχία πριν τη συναυλία του Τράβις Σκοτ - Θρήνος για τους 8 νεκρούς

Οι Αρχές είχαν εκφράσει ανησυχία πριν τη συναυλία του Τράβις Σκοτ - Θρήνος για τους 8 νεκρούς
AP Photo

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως μετά την τραγική κατάληξη που είχε η συναυλία του τραγουδιστή της ραπ Τράβις Σκοτ την Παρασκευή το βράδυ στο πλαίσιο του Astroworld Festival στο Χιούστον.

Ο διοικητής της αστυνομίας έκανε γνωστό ότι λίγα λεπτά πριν τη συναυλία, ο ίδιος είχε συναντήσει τον Τράβις Σκοτ και τον επικεφαλής ασφάλειας για να συζητήσουν για τις ανησυχίες του γύρω από τα μέτρα ασφαλείας.

«Εξέφρασα την ανησυχία μου για τη δημόσια ασφάλεια καθώς στα 31 χρόνια της άσκησης των καθηκόντων μου δεν είχα ξαναδεί τόσο ανησυχητικές συνθήκες», είπε σε ανακοίνωσή του.

Την ίδια ώρα, εξέχων τοπικός αξιωματούχος ζητά μια ξεχωριστή, ανεξάρτητη επανεξέταση της τραγωδίας, ενώ και ειδικοί στην ασφάλεια του πλήθους λένε ότι μια έρευνα από ουδέτερους ξένους θα μπορούσε να βοηθήσει την πόλη να αποφύγει πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων και να προωθήσει τη διαφάνεια.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια συναυλίας του Τράβις Σκοτ, στο μουσικό φεστιβάλ Astroworl στο Χιούστον.

Ο θάνατός τους προκλήθηκε εξαιτίας του πανικού που επικράτησε όταν το πλήθος άρχισε να συνωστίζεται στο μπροστινό μέρος της σκηνής, γύρω στις 9.00 - 9.15 τοπική ώρα.

«Άνθρωποι ξεκίνησαν να πέφτουν κάτω, ορισμένοι αναίσθητοι και αυτό δημιούργησε μια επιπλέον αίσθηση τρόμου», ανέφερε ο Σαμ Πένια αρχηγός της Πυροσβεστικής του Χιούστον.

Όπως αποκάλυψε, 17 ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, 11 εκ των οποίων με καρδιακή ανακοπή. Πηγές θέλουν ένα 10χρονο παιδί να βρίσκεται μεταξύ των οκτώ ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ