ΚΟΣΜΟΣ

Ευχές για «ταχεία ανάρρωση» στον Τραμπ από πολιτικούς ηγέτες από όλο τον κόσμο

Ευχές για «ταχεία ανάρρωση» στον Τραμπ από πολιτικούς ηγέτες από όλο τον κόσμο
(AP Photo/Julio Cortez, File)

Ευχές για «ταχεία ανάρρωση» από πολιτικούς ηγέτες από όλο τον κόσμο, λαμβάνει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αφότου ο ίδιος και η σύζυγός του Μελάνια διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέστειλε προσωπικό μήνυμα στον πρόεδρο των ΗΠΑ με το οποίο εκφράζει την «ειλικρινή υποστήριξή του στη δύσκολη αυτή στιγμή», καθώς και τη βεβαιότητά του ότι η ζωτικότητα και η αισιοδοξία του θα τον βοηθήσουν να νικήσει τον κορωνοϊό.

«Είμαι πεπεισμένος πως η φυσική ζωτικότητά σας, το ψυχικό σας σφρίγος και η αισιοδοξία σας θα σας βοηθήσουν να νικήσετε αυτόν τον επικίνδυνο ιό», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος στο μήνυμά του προς τον Αμερικανό ομόλογό του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Μερικά λεπτά νωρίτερα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, είχε δηλώσει πως η Ρωσία εύχεται «στον πρόεδρο Τραμπ ταχεία και άνετη ανάρρωση» στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Καλή ανάρρωση» στον Ντόναλντ Τραμπ και την σύζυγό του, Μελάνια, ευχήθηκε και η Γερμανίδα καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ, πρώτα μέσω ανάρτησης του εκπροσώπου της Στέφεν Ζάιμπερτ στο Twitter και αργότερα με δήλωση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Ουλρίκε Ντέμερ.

«Η Καγκελάριος και ολόκληρη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εύχονται στον Πρόεδρο Τραμπ και την σύζυγό του καλή ανάρρωση και γρήγορα να είναι και πάλι απολύτως υγιείς», δήλωσε η κυρία Ντέμερ, απορρίπτοντας κάθε εικασία περί «αποστασιοποίησης» της κυρίας Μέρκελ από τον κ. Τραμπ. Η εκπρόσωπος ωστόσο δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν υπήρξε ή θα υπάρξει κάποια «πιο προσωπική» επικοινωνία της Καγκελαρίου με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ευχήθηκε επίσης στον Αμερικανό πρόεδρο και τη σύζυγό του ταχεία ανάρρωση.

«Τις καλύτερες ευχές μου στον Πρόεδρο Τραμπ και την Πρώτη Κυρία», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τζόνσον, που και ο ίδιος προσβλήθηκε από την COVID-19 και νοσηλεύθηκε την άνοιξη. «Ελπίζω και οι δύο να αναρρώσουν γρήγορα από τον κορωνοϊό», έγραψε.

Τις καλύτερες ευχές του στον Τραμπ και τη σύζυγό του έστειλε και ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ενός οργανισμού που έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις από τον Αεμρικανό πρόεδρο για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την πανδημία. «Τις καλύτερες ευχές μου στον πρόεδρο @realDonaldTrump και την (Πρώτη Κυρία) @FLOTUS για πλήρη και ταχεία ανάρρωση», έγραψε στο Twitter ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.

Ευχές για γρήγορη ανάρρωση έστειλαν μέσω Twitter o Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα.

«Εύχομαι στον @realDonaldTrump και την @FLOTUS ταχεία ανάρρωση», ανέφερε ο Μισέλ στο Twitter, γράφοντας τα ονόματα που χρησιμοποιούν ο Τραμπ και η σύζυγός του στις αναρτήσεις τους. «Η COVIDー19 είναι μια μάχη που όλοι συνεχίζουμε να δίνουμε. Καθημερινά. Όπου κι αν ζούμε», συνέχισε.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε: «Αυτό δείχνει ότι κανείς δεν γλιτώνει από τον ιό, συμπεριλαμβανομένων αυτών που επέδειξαν σκεπτικισμό. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση».

Ευχές για ταχεία ανάρρωση απηύθυνε και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

«Ελπίζω να ξεπεράσουν γρήγορα αυτό το στάδιο και να επιστρέψουν σε πλήρη υγεία, οδηγώντας τις αξιοπρόσεκτες προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών για την καταπολέμηση αυτού του ιού σε διεθνές επίπεδο, για την ασφάλεια της ανθρωπότητας», έγραψε ο Αιγύπτιος ηγέτης στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά μέσα. «Ο Θεός ας προστατεύσει τους λαούς μας και όλους τους λαούς του κόσμου», κατέληξε στο μήνυμά του ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι.

Ο Χου Σιτζίν, διευθυντής σύνταξης στην κινεζική εφημερίδα Global Times ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Ο πρόεδρος Τραμπ και η πρώτη κυρία πλήρωσαν το τίμημα του ρίσκου της υποβάθμισης της COVID-19. Η είδηση δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης με την πανδημία στις ΗΠΑ. Θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εικόνα του Τραμπ και των ΗΠΑ και μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά την επανεκλογή του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ