ΚΟΣΜΟΣ

Η Ελισάβετ επιμένει στην παράδοση: Η στιγμή που κόβει μια τούρτα με... σπαθί (vid)

Η Ελισάβετ επιμένει στην παράδοση: Η στιγμή που κόβει μια τούρτα με... σπαθί (vid)
youtube

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει δώσει τις τελευταίες μέρες τον καλύτερό της εαυτό, καθώς τίμησε με την παρουσία της τη Σύνοδο Κορυφής των G7.

Παρά το πένθος της, η 95χρονη μονάρχης επιστράτευσε όλη της τη γοητεία στη δεξίωση προς τιμήν των ηγετών στην Κορνουάλη και τους έκανε να γελάσουν όταν κατά τη διάρκεια της συλλογικής φωτογραφίας ρώτησε «πρέπει να δείχνουμε σαν να το απολαμβάνουμε;».

Λίγη ώρα αργότερα, η Ελισάβετ άφησε άφωνους τους πάντες, όταν επέμεινε να χρησιμοποιήσει ένα ξίφος για να κόψει μία τούρτα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, κάνοντας την Κέιτ Μίντλετον και την Καμίλα να ξεσπάσουν σε γέλια.

Η μονάρχης παραβρέθηκε μαζί με την δούκισσα της Κορνουάλης και την δούκισσα του Κέιμπριτζ σε μια εκδήλωση για τον εορτασμό του The Big Lunch, το οποίο θα αποτελέσει μέρος των εορτασμών για το ιωβηλαίο της βασίλισσας το 2022.

Η Ελισάβετ έπρεπε να κόψει μία μεγάλη τούρτα και ο εκπρόσωπος της μοναρχίας στην Κορνουάλη, Έντουαρντ Μπολίθο, της έδωσε ένα παραδοσιακό σπαθί. Μία βοηθός έσπευσε να εξηγήσει στη βασίλισσα ότι υπήρχε και ένα κανονικό μαχαίρι για να κόψει την τούρτα, εάν ήθελε, ωστόσο η Ελισάβετ απάντησε: «Το ξέρω ότι υπάρχει, αλλά αυτό είναι πιο ασυνήθιστο».

Η δούκισσα της Κορνουάλης τη βοηθήσει να κόψει την τούρτα και αφού επέστρεψε το τελετουργικό σπαθί, η Ελισάβετ χρησιμοποίησε τελικά ένα μαχαίρι για να κόψει ένα δεύτερο κομμάτι τούρτας, λέγοντας: «Αυτό φαίνεται πολύ καλό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ