ΚΟΣΜΟΣ

Σύγκρουση drone με αεροπλάνο στον αέρα

Σύγκρουση drone με αεροπλάνο στον αέρα
twitter

Απίστευτη σύγκρουση στον αέρα... Ένα drone συγκρούστηκε με αεροπλάνο των βρετανικών αερογραμμών που κατευθυνόταν στο Λονδίνο.

Το αεροπλάνο με 132 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος, εκτελούσε το δρομολόγιο Γενεύη-Λονδίνο, όταν ο πιλότος ανέφερε ότι ένα drone χτύπησε το αεροσκάφος.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος για κανέναν από τους επιβάτες. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, το drone χτύπησε στο μπροστινό τμήμα του αεροπλάνου, ωστόσο παραμένει άγνωστος ο κάτοχός του, ενώ δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.

Το αεροπλάνο εξετάστηκε ενδελεχώς από ειδικούς και κρίθηκε ασφαλές για την επόμενη πτήση.

Μπορεί το εν λόγω περιστατικό να είναι ασυνήθιστο, ωστόσο, έχουν γίνει αρκετές κλήσεις, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, για παρολίγον ατυχήματα.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβρη, εκατοντάδες drones πετάνε σε επικίνδυνα κοντινή απόσταση από επιβατικά αεροπλάνα στις ΗΠΑ, αναγκάζοντας τους πιλότους σε ορισμένες περιπτώσεις να λαμβάνουν δραστικά μέτρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπήρξαν 921 τέτοιες περιπτώσεις μεταξύ 2013 και 2015. Σε πάνω από το 1/3 των περιπτώσεων, τα drones έφτασαν σε απόσταση 500 πόδια από τα αεροπλάνα, με τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος να είναι μεγάλος.

Drone apparently crashes into plane headed to London's Heathrow

By Karen Smith and Holly Yan, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ