ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: Η Γαλλία έστειλε 33 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην Πολωνία για τους πρόσφυγες

Πόλεμος Ουκρανία: Η Γαλλία έστειλε 33 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην Πολωνία για τους πρόσφυγες
Δύο αεροπλάνα της πολιτικής αεροπορίας γεμάτα με φάρμακα, αναμένεται να φτάσουν στην Πολωνία (Christian Hartmann/Pool via AP)

Το Παρίσι έστειλε 33 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην Πολωνία, απ’ όπου θα περάσει για να φτάσει στους Ουκρανούς που βρήκαν καταφύγιο στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρλντ Νταρμαμέν. Παράλληλα, εξήγγειλε την άφιξη περισσότερων από 30 τόνων στη Μολδαβία στις αρχές της εβδομάδας.

«Στείλαμε ήδη 33 τόνους (ανθρωπιστικού) υλικού» στην Πολωνία, όπου έχουν καταφύγει χιλιάδες ουκρανοί πρόσφυγες μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα τους», δήλωσε ο υπουργός μιλώντας στο δίκτυο France 2.

Πρόκειται για «σκηνές, φάρμακα, τρόφιμα, ό,τι βοηθάει τους ανθρώπους να γίνονται δεκτοί κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες», πρόσθεσε.

Δύο αεροπλάνα της πολιτικής αεροπορίας «γεμάτα με φάρμακα» θα φθάσουν αύριο Τρίτη στην Πολωνία σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία στήριξε εξ’ αρχής την Ουκρανία και μετά τη ρωσική εισβολή αποφάσισε να στείλει αμυντικό στρατιωτικό εξοπλισμό και καύσιμα στην Ουκρανία για να την στηρίξει στη μάχη της εναντίον της Ρωσίας.

Στη διάρκεια του Συμβουλίου Άμυνας που συνεκλήθη στο προεδρικό μέγαρο υπό τον Εμανουέλ Μακρόν στις 26 Φεβρουαρίου, αποφασίσθηκαν μεταξύ άλλων και οι οικονομικές και χρηματοοικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ