ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μαντόνα: Παγκόσμιο ρεκόρ από 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους στην συναυλία της Κοπακαμπάνα

Μαντόνα: Παγκόσμιο ρεκόρ από 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους στην συναυλία της Κοπακαμπάνα

Η Μαντόνα στη συναυλία της στο Ρίο

AP Photo/Silvia Izquierdo

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ της έσπασε η Μαντόνα στη συναυλία που έδωσε στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ήταν η τελευταία βραδιά της περιοδείας της, που σηματοδότησε τέσσερις δεκαετίες στην ποπ, για τη βασίλισσα του είδους, μια περιοδεία που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο.

Στην παραλία της Κοπακαμπάνα συγκεντρώθηκε ένα τεράστιο πλήθος που ξεπερνούσε τα 1,6 εκατομμύρια κόσμου για τη συναυλία που ήταν δωρεάν.


«Εδώ είμαστε στο πιο όμορφο μέρος του κόσμου. Αυτό το μέρος είναι μαγικό», είπε στην έναρξη του σόου της η ποπ σταρ.

Η Μαντόνα ξεκίνησε το σόου της με το τραγούδι της Nothing Really Matters του 1998 και ερμήνευσε πολλές από τις επιτυχίες της, όπως Like a Virgin, Hung Up και Like a Prayer, ενώ στη σκηνή την πλαισίωναν οι Βραζιλιάνοι καλλιτέχνες Anitta και Pabilo Vittar.

Το τουριστικό πρακτορείο του Ρίο που ανέλαβε τη διοργάνωση ανέφερε ότι 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τη συναυλία στη διάσημη παραλία της πόλης, όπου έχουν πραγματοποιηθεί τεράστια γεγονότα στο παρελθόν.

Οι Rolling Stones εμφανίστηκαν εκεί ενώπιον 1,2 εκατομμυρίων θαυμαστών το 2006 και ο Rod Stewart έδωσε τη μεγαλύτερη δωρεάν ροκ συναυλία στην ιστορία το 1994, προσελκύοντας 4 εκατομμύρια ανθρώπους (αν και περισσότεροι από λίγοι μπορεί να ήταν εκεί για την ετήσια υπερβολή των πυροτεχνημάτων της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς). Το προηγούμενο μεγαλύτερο πλήθος που παρακολούθησε συναυλία της Μαντόνα ήταν 130.000 θαυμαστές στο Παρίσι το 1987.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ