ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: Ρωσικά πυρά κατά αμάχων που στέκονταν για ψωμί στο Τσερνίχιβ - 10 νεκροί

Πόλεμος Ουκρανία: Ρωσικά πυρά κατά αμάχων που στέκονταν για ψωμί στο Τσερνίχιβ - 10 νεκροί
Εστίες φωτίας σε βιομηχανική περιοχή και χωράφια στο νότιο Τσερνίχιβ της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 Satellite image ©2022 Maxar Technologies via AP

Οι ρωσικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν 10 ανθρώπους που στέκονταν για ψωμί στην πόλη Τσερνίχιβ της βόρειας Ουκρανίας, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι, επιβεβαιώνοντας τα όσα ισχυρίστηκε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο.

«Στις 10:00 π.μ., τοπική ώρα, στρατιώτες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων πυροβόλησαν εναντίον ανθρώπων που στέκονταν στην ουρά για ψωμί κοντά σε ένα παντοπωλείο στο Τσερνίχιβ. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, σκοτώθηκαν 10 άμαχοι» ανακοίνωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας.

Ο Βιάτσεσλαβ Τσάους, επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης, είπε ότι η επίθεση ήταν ενδεικτική της χρήσης έμμεσων πυρών από τη Ρωσία εναντίον αμάχων, ανέφερε το CNNi.

«Αυτή δεν είναι η πρώτη τέτοια ενέργεια, ούτε είναι o πρώτος βομβαρδισμός αμάχων από τον εχθρό. Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν και καταστρέφουν κυρίως μη στρατιωτικές υποδομές στην πόλη Τσερνίχιβ και σε άλλες πόλεις της περιοχής» είπε ο Τσάους, μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση.

«Σήμερα, οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν 10 άτομα που στέκονταν στην ουρά για ψωμί στο Τσερνίχιβ. Τέτοιες φρικτές επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν. Εξετάζουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές για να διασφαλίσουμε τη λογοδοσία για τυχόν εγκλήματα θηριωδίας στην Ουκρανία» ανέφερε αρχικά η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο.

Βίντεο -που εντόπισε γεωγραφικά το CNNi ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα- δείχνει σορούς στο έδαφος, αλλά οι εικόνες είναι θολές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ