ΚΟΣΜΟΣ

Οικονομική στήριξη ύψους 1,5 δισεκ. δολαρίων από την Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουκρανία

Οικονομική στήριξη ύψους 1,5 δισεκ. δολαρίων από την Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουκρανία
Η Παγκόσμια Τράπεζα σχεδιάζει οικονομική στήριξη στην Ουκρανία ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει στη διατήρηση της λειτουργίας των κρίσιμων υπηρεσιών (AP Photo/Vadim Ghirda, File)

Η Παγκόσμια Τράπεζα σχεδιάζει οικονομική στήριξη στην Ουκρανία ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει στη διατήρηση της λειτουργίας των κρίσιμων υπηρεσιών.

Η τράπεζα είπε ότι τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη της συνέχισης λειτουργίας των βασικών κρατικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των μισθών για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, των συντάξεων για τους ηλικιωμένους και των κοινωνικών προγραμμάτων για τα ευάλωτα άτομα.

Εκτός από τη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης 944 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει ήδη κινητοποιήσει η Παγκόσμια Τράπεζα, το ίδρυμα είπε ότι προετοιμάζει τη νέα χρηματοδότηση για να βοηθήσει βασικές κυβερνητικές υπηρεσίες να συνεχίσουν να λειτουργούν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Το χρηματοδοτικό πακέτο περιλαμβάνει στήριξη 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μέσω του κλάδου της Διεθνούς Ένωσης Ανάπτυξης, καθώς και 472 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση που εγγυάται το τμήμα της Διεθνούς Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Κατά την ανακοίνωση του πακέτου, ο Ντέιβιντ Μάλπας, πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, είπε ότι ο οργανισμός παρέχει άμεσο κεφάλαιο κίνησης σε εταιρείες που παρέχουν κρίσιμες προμήθειες στην Ουκρανία.

«Εργαζόμαστε για να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς πρόσφυγες καθώς σχεδιάζουν την επιστροφή τους στην πατρίδα τους, να βοηθήσουμε τις κοινότητες υποδοχής καθώς απορροφούν Ουκρανούς και να βοηθήσουμε τα πολλά εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένων στην Ουκρανία που έχουν χάσει τα σπίτια και τα μέσα διαβίωσής τους», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ