ΚΟΣΜΟΣ

LIVEBLOG- Σχέδιο για την οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας - Κρίσιμο σημείο για τις διαπραγματεύσεις

LIVEBLOG- Σχέδιο για την οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας - Κρίσιμο σημείο για τις διαπραγματεύσεις
Περισσότερες από 20.000 άμαχοι φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μαριούπολη από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης AP Photo/Alexei Alexandrov

Με μια ματιά:

  • Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να στηρίξει την οικονομία της Ουκρανίας με 1,5 δισ. δολάρια.
  • Επικοινωνία για την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.
  • Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι στρατιωτικοί στόχοι της χώρας του στην Ουκρανία είναι «ευγενείς» και θα επιτευχθούν, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Μιλώντας μετά τη συνάντησή του με τον Λευκορώσο ηγέτη Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο Πούτιν είπε ότι η «ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία ήταν το σωστό βήμα καθώς η Ρωσία «δεν είχε άλλη επιλογή».
  • Σε αδιέξοδο οι ειρηνευτικές συνομιλίες δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, για να σχολιάσει η ουκρανική πλευρά ότι είναι πολύ δύσκολες, αλλά συνεχίζονται.
  • Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο «νέου γύρου τρόμου» εκ μέρους της Ρωσίας, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει χρήση χημικών όπλων.
  • Οι ΗΠΑ και η Βρετανία εξετάζουν αναφορές για χρήση χημικών όπλων από ρωσικές δυνάμεις που επιτίθενται στη Μαριούπολη. Περισσότερες από 20.000 άμαχοι φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους στην πόλη από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης.

Όλες οι εξελίξεις στο liveblog του CNN Greece: