ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν σε Μακρόν: Η Γαλλία εταίρος – κλειδί για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων

Μπάιντεν σε Μακρόν: Η Γαλλία εταίρος – κλειδί για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων
Φωτογραφία από παλαιότερη συνάντηση του προέδρου Μπάιντεν με τον Εμανουέλ Μακρόν (Michael Kappeler/DPA via AP, Pool)

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνεχάρη το Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν για την επανεκλογή του στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή, διαβεβαιώνοντας πως οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για να «υπερασπίσουν τη δημοκρατία».

«Αδημονώ να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας — ιδίως για την υποστήριξη της Ουκρανίας, την υπεράσπιση της δημοκρατίας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», ανέφερε μέσω Twitter ο κ. Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντας τη Γαλλία «εταίρο-κλειδί για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων».

Παρόμοια ήταν η τοποθέτηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, που διαβεβαίωσε επίσης μέσω Twitter ότι στην Ουάσινγκτον «ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας με τη Γαλλία για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, ενισχύοντας τη μακρά και ισχυρή συμμαχία και φιλία μας».

Ο Εμανουέλ Μακρόν κατάφερε να επανεκλεγεί και να κερδίσει άλλα πέντε χρόνια στα Ηλύσια Πεδία, ωστόσο η αντίπαλός του Μαρίν Λεπέν εξασφάλισε το υψηλότερο ποσοστό της ακροδεξιάς μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Εμανουέλ Μακρόν κέρδισε το 58,55% της ψήφου ενώ η Μαρίν Λεπέν το 41,45% της ψήφου.

Το βράδυ της Κυριακής, ο κεντρώος ηγέτης είπε στους υποστηρικτές του πως θα είναι «ένας πρόεδρος για όλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ